Δικηγόρος Μοναχών: «Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους από αύριο οι εν αργία μοναχοί»

Δικηγόρος Μοναχών: «Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους από αύριο οι εν αργία μοναχοί»

Οι δύο μοναχοί που τελούσαν υπό αργία θα επιστρέψουν στα καθήκοντα τους από την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκ των δικηγόρων των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Ανδριάνα Κλαΐδη σημειώνοντας ότι η παράταση του χρόνου της αργίας «παραβιάζει τους ιερούς κανόνες και τις διατάξεις και πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη».

Η δικηγόρος κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες για απόφαση του Μητροπολίτη Ταμασού να θέσει τους μοναχούς σε αργία επ’ αόριστον μέχρι να κριθεί τελεσίδικα η τύχη τους στις κατηγορίες για ηθικά μεμπτές πράξεις και οικονομικές ατασθαλίες.

«Διαφωνούμε κάθετα με την παράταση του χρόνου της αργίας και έχουμε γνωστοποιήσει στον Μητροπολίτη Ταμασού τις θέσεις μας γραπτώς ότι η παράταση του χρόνου της αργίας παραβιάζει τους ιερούς κανόνες ως επίσης και τις διατάξεις και πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη της Κύπρου», είπε η κ. Κλαΐδη.

Όπως ανέφερε, «σε μια συγκεκριμένη περίπτωση η αργία του ενός από την αδελφότητα ήταν μόνο ενός μηνός και έχει λήξει εδώ και δύο μήνες κι έτσι δεν μπορεί να παραταθεί ο χρόνος για κάτι που έχει ήδη λήξει εδώ και δύο μήνες ενώ για τους άλλους της αδελφότητας έχουμε επισημάνει ότι δεν έχει τέτοια εξουσία ο Μητροπολίτης βάσει του Καταστατικού Χάρτη για να παρατείνει τον χρόνο της αργίας».

Αυτό, συνέχισε η κ. Κλαΐδη, το αποστείλαμε γραπτώς και έχουμε γνωστοποιήσει την θέση μας και στην Ιερά Σύνοδο γνωστοποιώντας τα επιχειρήματα μας, τα οποία υποστηρίζονται βάση του Καταστατικού Χάρτη.

Για την αργία των μοναχών, τόνισε ότι «αυτή ήταν καταχρηστική πράξη από τον Μητροπολίτη Ταμασού και το έχουμε επισημάνει αυτό στην επιστολή μας».

Οι πελάτες μας, επεσήμανε, θα επιστρέψουν σίγουρα στα καθήκοντα τους από τις 6 Ιουνίου.

Η κ. Κλαΐδη είπε ότι είχαν καλέσει τον Μητροπολίτη Ταμασού να προβεί σε απολογία και ανάκληση της απόφασης του, γεγονός που, όπως είπε, δεν έπραξε.

«Η αργία ήταν προκαθορισμένη περίοδος. Ο Μητροπολίτης είχε καθορίσει χρόνο τριών μηνών για τους τρεις, και ενός μηνός για τον ένα. Είχε επιλέξει καθορισμένο χρόνο αργίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι στην επιστολή που στάληκε προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και επιμένει ο Μητροπολίτης και αλλιώς δεν υπάρχει ανταπόκριση, οι πελάτες τους θα αποταθούν στα πολιτικά δικαστήρια για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους.

«Οι πελάτες μας είναι αθώοι, επιμένουν στην αθωότητα τους. Ευχαριστούμε τους πιστούς και τον κόσμο που τους υποστηρίζει και θα φανεί πολύ σύντομα ότι αυτά τα πράγματα που κατηγορούνται δεν ανταποκρίνονται», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας: Το θρίλερ του ενδιάμεσου χώρου, η φθορά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η επόμενη μέρα που προμηνύεται απρόβλεπτη

Βουλευτικές εκλογές σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας: Το θρίλερ του ενδιάμεσου χώρου, η φθορά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η επόμενη μέρα που προμηνύεται απρόβλεπτη

Οι επερχόμενες βουλευτικές Τον Μάιο, δεν θυμίζουν σε τίποτα τις αναμετρήσεις του παρελθόντος. Δεν πρόκειται απλώς για μια διαδικασία ανανέωσης της λαϊκής εντολής, αλλά για μια κρίσιμη καμπή, που ενδέχεται να επανακαθορίσει τους συσχετισμούς δυνάμεων και να αναδιαμορφώσει τον κομματικό χάρτη. Το πολιτικό σύστημα, δείχνει να εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης ρευστότητας, όπου οι βεβαιότητες καταρρέουν και οι ισορροπίες μετακινούνται.

BEST OF TOTHEMAONLINE