Συναντάται με Ολγκίν και Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη ο Γκουτέρες

Συναντάται με Ολγκίν και Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη ο Γκουτέρες

Σήμερα, Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι ξεχωριστές συναντήσεις του ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με την προσωπική απεσταλμένη του για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Γκουτέρες αναμένεται να συναντηθεί με την κ. Ολγκίν στις 16.00 ώρα Νέας Υόρκης (23.00 ώρα Κύπρου). Κατά τη συνάντηση, αναμένεται η κ. Ολγκίν να ενημερώσει για τις επαφές της σχετικά με το Κυπριακό. Κατά την τελευταία της επίσκεψη την Κύπρο τον Μάιο, η κ. Ολγκίν δήλωσε ότι ήταν στο τέλος της αποστολής της και ότι θα ετοίμαζε μια έκθεση ενώ θα είχε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με την κ. Ολγκίν, ο κ. Γκουτέρες αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του ΣΑ ΟΗΕ (2025-2026). Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μεταφέρει την ανάγκη να ξεκινήσει μια συζήτηση, για να διερευνηθεί αν υπάρχουν προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι Αθήνα και Λευκωσία ήταν σε συντονισμό και ότι βάσει της συζήτησης, θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.