Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν θα έχει συνομιλίες με τον Ζελένσκι στη Γαλλία και στην Ιταλία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν θα έχει συνομιλίες με τον Ζελένσκι στη Γαλλία και στην Ιταλία

Ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόσο στο περιθώριο των εορτασμών της επετείου της απόβασης της Νορμανδίας στη Γαλλία όσο και κατόπιν, στη σύνοδο της G7 στην Ιταλία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος, πριν από την αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου για την Ευρώπη.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Νορμανδία, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο Ζελένσκι για την κατάσταση στην Ουκρανία και το πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βαθαίνουμε την υποστήριξή μας» στον ουκρανικό στρατό, είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Ο κ. Σάλιβαν συμπλήρωσε πως δεν σχεδιάζεται αποστολή Αμερικανών συμβούλων στην Ουκρανία. «Δεν σχεδιάζουμε εκπαιδευτική αποστολή στην Ουκρανία», διαβεβαίωσε.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί «χρειάζονται συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, κι εργαζόμαστε για αυτό», ενώ το Κίεβο «ζητεί επίσης συνεχή ροή όπλων, που θα τους προμηθεύσουμε», υπογράμμισε ο κ. Σάλιβαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε την Παρασκευή, το απόγευμα (25/04), συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Γιάκο Μιλάτοβιτς, στην Ποντγκόριτσα, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του στη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE