Ξεκαθαρίζει για τους 27 μετανάστες στη Νεκρή Ζώνη η Κυβέρνηση - «Βρίσκόμαστε σε συνεργασία με την UNFICYP»

Ξεκαθαρίζει για τους 27 μετανάστες στη Νεκρή Ζώνη η Κυβέρνηση - «Βρίσκόμαστε σε συνεργασία με την UNFICYP»

Σε γραπτή δήλωση του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνταντίνος Λετυμπιώτης επεσήμανε ότι, αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την παράνομη είσοδο 27 παράτυπων μεταναστών εντός της Νεκρής Ζώνης, η Κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα.

Όπως αναφέρει στην δήλωση του, οι 27 παράτυποι μετανάστες παραμένουν εντός της Νεκρής Ζώνης, τους οποίους συνδράμει η Ειρηνευτική Δύναμη. Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεργασία με την UNFICYP προς αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών τους. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περιστατικά υπήρξαν και στο παρελθόν.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει την αποτελεσματική επιτήρηση κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης, σύμφωνα και με τον Κανονισμό Πράσινης Γραμμής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE