ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Μαρίτσα Καραολή - «Από σήμερα βρίσκεται στο πάνθεο των αθανάτων»

Πέθανε η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Μαρίτσα Καραολή - «Από σήμερα βρίσκεται στο πάνθεο των αθανάτων»

Έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ, Μαρίτσα Καραολή.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης ο οποίος ανέφερε: «Έφυγε πριν από λίγο για το αιώνιο ταξίδι η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Μαρίτσα Καραολή από το Παλαιχώρι. Μεγάλη η τιμή που την γνώρισα και συζήτησα μαζί της, τα έργα και τα κατορθώματα του Ηρωικού μας αγώνα.

Η Μαρίτσα Καραολή από σήμερα βρίσκεται στο πάνθεον των αθανάτων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τον θάνατο της Μαρίτσας Καραολή

Με βαθιά θλίψη και οδύνη γίναμε σήμερα κοινωνοί της είδησης του θανάτου της Μαρίτσας Καραολή, της αγωνίστριας και συζύγου του Ανδρέα Καραολή.

Η Μαρίτσα Καραολή πάντα θα αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο του απελευθερωτικού μας αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, εφόσον με κίνδυνο τη ζωή της μετέτρεψε το σπίτι της σε κρησφύγετο και έδωσε καταφύγιο μεταξύ άλλων στον Σταυραετό του Μαχαιρά, τον Γρηγόρη Αυξεντίου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον ιερό σκοπό της απελευθέρωσης της Κύπρου μας.

Πρότυπο αντίστασης και αγώνα η Μαρίτσα Καραολή, παράδειγμα προς μίμηση και διαχρονικό σύμβολο του πόθου για την ελευθερία, έκανε πράξη με τον Ανδρέα Καραολή όλα τα υψηλά διδάγματα του ελληνισμού για ελευθερία και ανεξαρτησία, μέσα από τον αγώνα που έδωσε, προσπερνώντας όλους τους κινδύνους που αντιμετώπισε.

Δικαίως η προσφορά της αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο της ιστορίας της πατρίδα μας, που διόλου τυχαία τη συνταύτισε με τη «μάνα της Κύπρου». Η μνήμη της την κατατάσσει στο πάνθεον των αθανάτων.

Ηγεσία, Βουλευτές και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού απευθύνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Μαρίτσας Καραολή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top