LIKE ONLINE

Η μοναδική στιγμή που αετός πιάνει το θήραμα του - Δείτε βίντεο

Η μοναδική στιγμή που αετός πιάνει το θήραμα του - Δείτε βίντεο

Αυτό το μοναδικό πρότυπο διατροφής αναδεικνύει τη διασύνδεση του οικοσυστήματος και τον κρίσιμο ρόλο που παίζει ο σολομός στη διατροφή αυτών των ισχυρών πτηνών.

Οι φαλακροί αετοί, που φημίζονται για τη μεγαλοπρεπή παρουσία τους και τις έντονες κυνηγετικές τους ικανότητες, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον σολομό ως πηγή τροφής τόσο κατά το στάδιο της ωοτοκίας όσο και κατά το στάδιο της αναπαραγωγής του σολομού.

Κατά τη διάρκεια του σταδίου της αναπαραγωγής, οι φαλακροί αετοί πιάνουν ζωντανούς, εξασθενημένους σολομούς που μεταναστεύουν από τον ωκεανό προς τα ανάντη σε ρεύματα ή ποτάμια γλυκού νερού. Αυτοί οι σολομοί αναλαμβάνουν ένα τρομερό ταξίδι πίσω στα νερά όπου γεννήθηκαν για να γεννήσουν τα αυγά τους, παρέχοντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους αετούς να τους κυνηγήσουν.

Δείτε βίντεο:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by RAWR SZN (@rawrszn)

Στο στάδιο της αναπαραγωγής, όταν οι σολομοί έχουν ολοκληρώσει την αναπαραγωγή τους και είναι είτε νεκροί είτε πεθαίνουν, οι φαλακροί αετοί στρέφουν την προσοχή τους σε αυτά τα εύκολα διαθέσιμα κουφάρια.

Η περίοδος αναπαραγωγής σολομού στην Αλάσκα, μια κρίσιμη περίοδος τόσο για τον σολομό όσο και για τους φαλακρούς αετούς, διαρκεί συνήθως από τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του χειμώνα. Αυτή η περίοδος παρέχει ένα ζωτικό παράθυρο για τους αετούς να γευματίσουν και να προετοιμαστούν για τους σκληρότερους μήνες που έρχονται.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top