LIKE ONLINE

Μην πετάς τη φλούδα της μπανάνας: Η επιστήμη εξηγεί το γιατί

Μην πετάς τη φλούδα της μπανάνας: Η επιστήμη εξηγεί το γιατί

Η κατανάλωση φρούτων φέρνει αναρίθμητα οφέλη στον οργανισμό. Έχουν, άλλωστε, υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και παρέχουν βιταμίνες όλων των τύπων (A, C, B1, B2, B6...), καθώς και μέταλλα και φυτικές ίνες, που έχουμε ανάγκη.

Υπάρχουν πολλά φρούτα, τα οποία τρώμε με τη φλούδα τους, χωρίς να τα καθαρίσουμε, όπως για παράδειγμα τα μήλα ή τα αχλάδια. Άλλα πάλι, τα ξεφλουδίζουμε και μετά καταναλώνουμε το εσωτερικό τους, όπως συμβαίνει με τις μπανάνες. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η επιστήμη ήρθε για να καταρρίψει έναν ακόμη μύθο.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ACS Food Science & Technology, η φλούδα της μπανάνας περιέχει μεγάλη ποσότητα μετάλλων, θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Δεδομένου ότι η φυσική κατανάλωση της φλούδας αυτού του φρούτου μπορεί να μην είναι και η πιο ευχάριστη, η μελέτη προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις για να το συμπεριλάβουμε σε διαφορετικές συνταγές.

Μία από αυτές βασίζεται στην ενσωμάτωση της φλούδας της μπανάνας στο σπιτικό ψωμί. Αν το ανακατέψουμε σε αναλογία 10% με αλεύρι σίτου, παίρνουμε ένα ψωμί με περισσότερες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη. Μια άλλη συνταγή θα μπορούσε να είναι η παρασκευή μπισκότων ή κέικ. Για να φτιάξετε αυτά τα δύο γλυκά, πρέπει πρώτα να στεγνώσετε τη φλούδα της μπανάνας, να την τρίψετε και να την κάνετε αλεύρι.

Φυσικά, ένας από τους στόχους της συμπερίληψης της φλούδας της μπανάνας σε ορισμένες συνταγές είναι και η μείωση της σπατάλης τροφίμων, ακολουθώντας το μοντέλο του zero waste.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται κλειδαριές

Αναποδογυρίστηκε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου – Δείτε φωτογραφία

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τα ματς του Euro

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Πρωί πρωί την έβαψε η κόρη της Μελίνα - Δείτε φωτογραφίες

Σοκαριστικό βίντεο - Επιβάτης εκτινάχθηκε στο ντουλάπι χειραποσκευών από αναταράξεις σε πτήση



Στιούαρτ: Eξέφρασε στον Τατάρ ανησυχία για στρατιωτικοποίηση νεκρής ζώνης

Στιούαρτ: Eξέφρασε στον Τατάρ ανησυχία για στρατιωτικοποίηση νεκρής ζώνης

Την ανησυχία του για τη στρατιωτικοποίηση της νεκρής ζώνης «που προχωρά με ανησυχητικό ρυθμό και από τις δύο πλευρές», εξέφρασε και στον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του οΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top