ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 300 οστά μαμούθ βρέθηκαν σε κελάρι σπιτιού στην Αυστρία

Τουλάχιστον 300 οστά μαμούθ βρέθηκαν σε κελάρι σπιτιού στην Αυστρία

Εκατοντάδες οστά μαμούθ αποκαλύφθηκαν σε ένα αυστριακό κελάρι κρασιού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα λείψανα πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 30.000 έως 40.000 ετών.

Ο Andreas Pernerstorfer έκανε την απίστευτη ανακάλυψη, ενώ ανακαίνιζε το κελάρι του στο χωριό Gobelsburg, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βιέννης, τον Μάρτιο, αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

Πρόκειται για το σημαντικότερο εύρημα του είδους του εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, σύμφωνα με τους ερευνητές της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών (OeAW), οι οποίοι εδώ και κάποιο διάστημα ανακτούν τα οστά.

Τουλάχιστον 300 διαφορετικά οστά ανακαλύφθηκαν στο κελάρι

Σύμφωνα με την αρχαιολόγο Hannah Parow- Souchon, ερευνήτρια στο OeAW, που μίλησε στο CNN την προηγούμενη Πέμπτη, π ιδιοκτήτης του σπιτιού ήθελε να ισιώσει το δάπεδο του κελαριού, γιατί είχε κλίση και αφαίρεσε λίγο μπετόν στο κέντρο. Σε εκείνη τη φάση, εντόπισε τα οστά, που στην αρχή νόμιζε πως ήταν ξύλο και θυμήθηκε μια ιστορία από τον παππού του, ο οποίος στη δεκαετία του '60 επέκτεινε το ίδιο κελάρι και ανακάλυψε μερικούς γομφίους μαμούθ.

Έπειτα, ο ιδιοκτήτης ανέφερε το εύρημα στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Μνημείων, το οποίο τον παρέπεμψε στο OeAW. Η ανασκαφή ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου, με τους ειδικούς να δηλώνουν ότι τα οστά ανήκουν σε τρία διαφορετικά μαμούθ. Πιο συγκεκρτιμένα, οι αρχαιολόγοι δηλώνουν πως έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον 300 οστά, τα οποία βρέθηκαν πυκνά στοιβαγμένα μεταξύ τους.

«Μου αρέσει να είμαι αρχαιολόγος. Έχω συμμετάσχει σε ανασκαφές πολλών συναρπαστικών ευρημάτων, αλλά πάντα ήθελα να ανακαλύψω ένα μαμούθ»δήλωσε η Parow-Souchon. «Είναι η πρώτη φορά που καταφέρνουμε να ερευνήσουμε κάτι τέτοιο στην Αυστρία με σύγχρονες μεθόδους», συμπλήρωσε.

Οι ανασκαφές, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μνημείων και την επαρχία της Κάτω Αυστρίας, εγείρουν πολλά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων το κατά πόσον τα ζώα αυτά θανατώθηκαν από κυνηγούς της λίθινης εποχής. «Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι κυνηγούσαν μαμούθ, αλλά γνωρίζουμε προς το παρόν πολύ λίγα για το πώς το έκαναν», δήλωσε η αρχαιολόγος, προσθέτοντας ότι σε αυτή την τοποθεσία μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί ως παγίδα για τα ζώα.

Μόλις οι ερευνητές ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, τα οστά θα μεταφερθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης για αποκατάσταση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top