Απόπειρα φόνου στην Πύλα: Έστησε καρτέρι εναντίον του 49χρονου Ελληνοκύπριου ο δράστης - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο
Νέα απόπειρα φόνου εναντίον 49χρονου Ελληνοκύπριου, διαπράχθηκε μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα σήμερα (14/07) στην Πύλα.
Η δραματική πτώση της μετοχής της VW, που έχασε σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας της σε 10 ημέρες, οδήγησε την Κεντρική Τράπεζα να εξετάσει, αν θα αποκλείσει τίτλους της VW από το πρόγραμμά της αγοράς ομολόγων. Τέτοιοι πιστωτικοί έλεγχοι αποτελούν ρουτίνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΕΚΤ να προστατεύσει τους φορολογούμενους κατά την υλοποίηση του προγράμματός της αγοράς τιτλοποιημένων ομολόγων, που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο.
Το γεγονός ωστόσο ότι η VW, που είναι από τους μεγαλύτερους εκδότες ομολόγων της Ευρώπης, βρίσκεται στο μικροσκόπιο, υπογραμμίζει την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο γερμανικός όμιλος και τις πιθανές επιπτώσεις του σκανδάλου στη χρηματοδότησή του.
Τα αποτελέσματα της επανεξέτασης της ΕΚΤ αναμένονται εντός της εβδομάδας και πηγές με γνώση του θέματος έλεγαν ότι δεν είναι ειλημμένη απόφαση ο αποκλεισμός της VW από το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της ΕΚΤ. Αν και οι κίνδυνοι αναφορικά με την πιστοληπτική αξιοπιστία της VW έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά τις εναντίον της κατηγορίες, δημόσιοι φορείς της Γερμανίας παραμένουν μεγάλοι μέτοχοι του ομίλου, μειώνοντας τον κίνδυνο χρεοκοπίας του.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις