Μέση Ανατολή: Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να αναγνωρίσουμε παλαιστινιακό κράτος, λένε Γερμανία και Πορτογαλία

Μέση Ανατολή: Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να αναγνωρίσουμε παλαιστινιακό κράτος, λένε Γερμανία και Πορτογαλία

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Λουίς Μοντενέγκρο έκριναν σήμερα ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, όπως αποφάσισαν αυτήν την εβδομάδα η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αναγνωρίσουμε την Παλαιστινιακή Αρχή ως ξεχωριστό κράτος αυτήν τη στιγμή», είπε ο Σολτς, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος είναι να βρεθεί μια συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων «μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων» για μια λύση των δύο κρατών. «Αλλά είμαστε ακόμη μακριά σήμερα», πρόσθεσε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μοντενέγκρο στο Βερολίνο.

«Η προτεραιότητα είναι να καταλήξουμε σε μια κατάπαυση του πυρός» μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, σημείωσε εξάλλου ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησής του είναι επίσης να εργαστεί «ώστε να αναγνωριστούν δύο κράτη». Αλλά «δεν είμαστε σε θέση να κηρύξουμε μονομερώς την αναγνώριση (της Παλαιστίνης), δεν θα το κάνουμε προς το παρόν», πρόσθεσε ο Μοντενέγκρο, ο οποίος αναμένει πως τα θέματα αυτά «θα συζητηθούν λεπτομερέστερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, ανεβάζοντας τη βαθμολογία σε A από A-, ενώ παράλληλα αναθεώρησε το outlook σε σταθερό (από θετικό).

BEST OF TOTHEMAONLINE