Άντρας με ψυχιατρικά προβλήματα μαχαίρωσε και σκότωσε 8 άτομα στην κεντρική Κίνα

Άντρας με ψυχιατρικά προβλήματα μαχαίρωσε και σκότωσε 8 άτομα στην κεντρική Κίνα

Ενας άνδρας σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε έναν άλλο με μαχαίρι στην κεντρική Κίνα, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις τοπικές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πόλη Σιαογκάν, στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV.

Η ζωή του τραυματία δεν διατρέχει κίνδυνο, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο δράστης, ένας 53χρονος με το επώνυμο Λου, συνελήφθη από την αστυνομία, σύμφωνα με το CCTV. Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί για ψυχιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Επεισόδια με πυροβολισμούς είναι εξαιρετικά σπάνια στην Κίνα, μια χώρα που απαγορεύει στους πολίτες της να κατέχουν πυροβόλα όπλα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι.

Την Δευτέρα, μια γυναίκα που κρατούσε μαχαίρι σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τέσσερις σε Δημοτικό σχολείο στην κεντρική επαρχία Τζιανγκσί.

Στις αρχές Μαΐου, επίθεση με μαχαίρι άφησε πίσω της δύο νεκρούς και 21 τραυματίες σε νοσοκομείο στην επαρχία Γιουνάν (νοτιοδυτικά).

Τον Αύγουστο του 2023 στην ίδια επαρχία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε ένας άνδρας με ιστορικό ψυχικών διαταραχών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE