Χιλιάδες πρόσωπα επαναπατρίστηκαν το 2024 - Κοινή πτήση υπό τον συντονισμό της FRONTEX

Χιλιάδες πρόσωπα επαναπατρίστηκαν το 2024 - Κοινή πτήση υπό τον συντονισμό της FRONTEX

Κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής μεταναστών που διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου, με τη συνεργασία των Αρχών της Κύπρου και της Ελλάδας, υπό τον συντονισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού FRONTEX.

Πρόκειται για την 7η συμμετοχή της Αστυνομίας Κύπρου σε κοινές επιχειρήσεις του FRONTEX για επαναπατρισμό υπηκόων τρίτων χωρών, κατά το 2024. Στη διεθνή επιχείρηση συμμετείχαν μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ.

Μέχρι σήμερα, το 2024, συνολικά 4,491 πρόσωπα, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, έχουν επαναπατριστεί, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας και των Αρχών της Δημοκρατίας, για επαναπατρισμό υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.

Κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είχαν επαναπατριστεί 3,489 πρόσωπα.

Οι προσπάθειες της Αστυνομίας για μεγιστοποίηση του αριθμού επαναπατρισμών, συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο ΠτΔ ανέπεμψε τους Νόμους για ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών

Ο ΠτΔ ανέπεμψε τους Νόμους για ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε αναπομπή των Νόμων με τίτλο «Ο Περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Εκπαίδευσης) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2025» και «Ο Περί Ιδιωτικών Σχολείων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2025».

BEST OF TOTHEMAONLINE