Πάνω από 569 τόνοι βοήθειας στη Γάζα μέσω της τεχνητής προβλήτας

Πάνω από 569 τόνοι βοήθειας στη Γάζα μέσω της τεχνητής προβλήτας

Πάνω από 569 μετρικοί τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν παραδοθεί μέσω της τεχνητής προβλήτας που έστησαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε χθες μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), αλλά δεν έφθασε όλη στις αποθήκες που αποτελούσε τον προορισμό τους, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Τα φορτία βοήθειας άρχισαν να φθάνουν στην προβλήτα την Παρασκευή, καθώς εντείνεται η διεθνής πίεση στο Ισραήλ για να επιτρέψει να διανέμεται περισσότερη στον πολιορκημένο κι ερειπωμένο παλαιστινιακό θύλακο.

Ο ΟΗΕ γνωστοποίησε πως την Παρασκευή έφθασαν στην αποθήκη του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ) στη Ντέιρ αλ Μπάλα 10 φορτία τροφίμων από την προβλήτα, διευκρινίζοντας πως τα μετέφεραν συμβασιούχοι του Οργανισμού.

Όμως το Σάββατο, μόλις πέντε φορτηγά έφθασαν στην αποθήκη ενώ άλλα 11 αδειάστηκαν από Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους από περιοχές όπου αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, επισήμανε ότι ήταν σχεδόν ανύπαρκτη η πρόσβαση σε βοήθεια ως τώρα.

Ο ΟΗΕ δεν παρέλαβε καθόλου βοήθεια μέσω της προβλήτας ούτε προχθές Κυριακή, ούτε χθες Δευτέρα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών εισέρχονται δειλά-δειλά τα κόμματα, τα οποία αφού ξεπέρασαν το σοκ των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κοιτάζοντας μπροστά και ευελπιστώντας ότι εκείνο που βίωσαν τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE