ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Το Ιράν ζήτησε τη βοήθειά μας μετά τη συντριβή

ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Το Ιράν ζήτησε τη βοήθειά μας μετά τη συντριβή

Το Ιράν ζήτησε βοήθεια από την Ουάσινγκτον μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

«Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά η ιρανική κυβέρνηση μας ζήτησε να τους βοηθήσουμε», είπε στους δημοσιογράφους ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σημείωσε όμως ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν σε θέση να παράσχουν αυτήν τη βοήθεια, «κυρίως για υλικοτεχνικούς λόγους».

Σχεδόν ταυτόχρονα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι είπε ότι ο Ραϊσί «είχε βαμμένα τα χέρια του με αίμα» επειδή στήριζε εξτρεμιστικές οργανώσεις στην περιοχή και «ήταν υπεύθυνος για ωμές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Ιράν.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να θεωρούν το Ιράν υπεύθυνο για αποσταθεροποιητική δράση, όπως την αποκάλεσε ο Κίρμπι, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Νωρίτερα πάντως η Ουάσινγκτον είχε εκφράσει επισήμως τα συλλυπητήριά της στο Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναταραχή στην Πάφο: Η υπόθεση Φαίδωνος που συγκλονίζει την πόλη - Μάζεψε τα πράγματα του από το Δημαρχείο - Βίντεο

Αναταραχή στην Πάφο: Η υπόθεση Φαίδωνος που συγκλονίζει την πόλη - Μάζεψε τα πράγματα του από το Δημαρχείο - Βίντεο

Σε αργία τέθηκαν οι Δήμαρχοι Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερής Γυψιώτης, μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σηματοδοτώντας καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE