Τεχεράνη: Κάνει λόγο για αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν

Τεχεράνη: Κάνει λόγο για αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν

Θρίλερ με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν είχε την Κυριακή «αναγκαστική προσγείωση», αναφέρει η κρατική τηλεόραση χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars αναφέρει ότι το ελικόπτερο προσγειώθηκε λόγω ομίχλης και ότι η συνοδεία του προέδρου συνέχισε προς τον προορισμό της οδικά. Αποδίδει μάλιστα τα περί ατυχήματος σε ένα από τα τρία ελικόπτερα της συνοδείας του Ραΐσι σε φημολογία του Διαδικτύου.

Στην ανάρτηση υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί σε χωράφι, αν και φαίνεται να είναι φωτογραφία αρχείου.

Σύμφωνα με το Associated Press, διασώστες προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα ελικόπτερο, που ενεπλάκη σε «περιστατικό» ενώ ταξίδευε με κομβόι. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν έκανε «αναγκαστική προσγείωση».

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες φαίνεται να βρίσκεται και ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το ελικόπτερο φαίνεται να κατέπεσε στο ανατολικό Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την Teheran Times, στα τρία ελικόπτερα επιβαίνουν υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Ένα εκ των τριών αγνοείται.

Έκανε ταξίδι στην επαρχία του=Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν

Ο Ραΐσι ταξίδευε στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν. Η κρατική τηλεόραση περιέγραψε την περιοχή που συνέβη το περιστατικό ως κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το έθνος του Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα (375 μίλια) βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.

Νωρίς την Κυριακή, ο πρόεδρος του Ιράν είχε βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίγιεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που κατασκεύασαν τα δύο κράτη στον ποταμό Αράς.

Το Ιράν μια σειρά ελικοπτέρων, ωστόσο οι διεθνείς κυρώσεις καθιστούν δύσκολη την προμήθεια ανταλλακτικών. Ο εναέριος στόλος του χρονολογείται πριν την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Ο Ραΐσι, 63 ετών, θεωρείται σκληροπυρηνικός, που στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του δικαστικού σώματος. Θεωρείται ότι διαθέτει την προστασία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, με ορισμένους να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει μετά τον θάνατό του ή την αποχώρησή του από τον ρόλο.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

BEST OF TOTHEMAONLINE