Ξεκίνησε η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας στη Γάζα, λέει ο στρατός ΗΠΑ

Ξεκίνησε η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας στη Γάζα, λέει ο στρατός ΗΠΑ

Άρχισαν να κινούνται στην ξηρά μέσω της προσωρινής προβλήτας στη Γάζα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής, η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (CentCom).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της CentCom, άρχισαν περίπου στις 9 το πρωί (ώρα Γάζας και Κύπρου), φορτηγά να μεταφέρουν στην ξηρά ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της προσωρινής προβλήτας.

«Πρόκειται για μια συνεχή, πολυεθνική προσπάθεια παροχής πρόσθετης βοήθειας σε Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα μέσω ενός θαλάσσιου διαδρόμου που έχει εξ ολοκλήρου ανθρωπιστικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει είδη βοήθειας που δωρίζονται από διάφορες χώρες και ανθρωπιστικές οργανώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι κανένα μέλος του στρατού των ΗΠΑ δεν αποβιβάστηκε στη Γάζα.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Εξέφρασε βαθιά εκτίμηση της πολιτείας για την προσφορά της ομογένειας

ΠτΔ: Εξέφρασε βαθιά εκτίμηση της πολιτείας για την προσφορά της ομογένειας

Τη βαθιά εκτίμηση της Κυπριακής Πολιτείας για τη συνεχή και πολύπλευρη προσφορά της ομογένειας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του ο  Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον και ο Επίτιμος Πρόξενος στο Χιούστον.

BEST OF TOTHEMAONLINE