ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή

Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή

Με στόχο την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τα προσόντα και κριτήρια πολιτογράφησης αλλοδαπών, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε νόμο που τροποποιεί τον νόμο περί Αρχείου Πληθυσμού.

Την σχετική πρόταση εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκολας Παπαδόπουλος. Υπερψηφίστηκε από 37 Βουλευτές ενώ εναντίον τάχθηκε μόνο η ανεξάρτητη Βουλευτής Λευκωσίας Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι οι τροποποιήσεις που επέρχονται με το νόμο δεν επηρεάζουν τη φιλοσοφία του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την πολιτογράφηση αλλοδαπών, που αναθεωρήθηκε πριν από μερικούς μήνες, αλλά αποσαφηνίζει κάποιες διατάξεις και βελτιώνει διαδικασίες, όπως ότι οι υφιστάμενες αιτήσεις που είχαν κατατεθεί πριν από τη ψήφιση της νομοθεσίας θα πρέπει να εξεταστούν με το προηγούμενο καθεστώς. Πρόσθεσε ότι περιλαμβάνονται και κάποιες άλλες νομοτεχνικές διατυπώσεις.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι έγινε μια προσπάθεια να εξορθολογήσουν και να αποσαφηνίσουν κάποιες πρόνοιες για να εφαρμοστούν οι νομοθεσίες που ψηφίστηκαν πρόσφατα, όπως κάποιες πρόνοιες για άτομα με αναπηρίες και ανήλικα άτομα. Τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του νόμου.

Εκφράζοντας τη διαφωνία της τόσο με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα όσο και με την συγκεκριμένη πρόταση νόμου, η κ. Ατταλίδου είπε ότι καταψηφίζει επειδή ο νόμος ανοίγει παράθυρο για να έχει η Κύπρος και πάλι προβλήματα σε θέματα υπηκοοτήτων και δημιουργεί διαφορετικές κατηγορίες ατόμων που δικαιούνται πολιτογράφηση. Πρόσθεσε ότι εξαιρεί  άτομα που είναι φτωχά και ευνοεί αυτούς που έχουν χρήματα.

Απαντώντας ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι ο νόμος αυτός αφορά και φτωχούς και πλούσιους και ότι τα κριτήρια είναι τα ίδια και για τους δύο. Πρόσθεσε ότι εξορθολογείται ένα σύστημα που στο παρελθόν είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη Δημοκρατία.

Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε την κ. Ατταλίδου να ψηφίσει το νόμο αν προτιμά το προηγούμενο καθεστώς πολιτογραφήσεων, αφού θα επιτρέψει εξέταση κάποιων αιτήσεων με το καθεστώς που ίσχυε πριν. 

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Σταύρος Παπαδούρης χαιρέτισε την πρόταση, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαία αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.000 μπλοκαρισμένες αιτήσεις λόγω μιας λανθασμένης κοινοβουλευτικής πράξης που τώρα διορθώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Νίκι Μινάζ: Η συναυλία της στο Άμστερνταμ ακυρώθηκε μετά τη σύλληψή της για ναρκωτικά



ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

Τον ρόλο των ομογενειακών οργανώσεων στην υπεράσπιση των εθνικών διεκδικήσεων και στους αγώνες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κατά την τελετή απονομής του Φειδιππίδειου Βραβείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top