Στον Υπουργό Εξωτερικών το Βραβείο της ΚΣΝ για το Σχέδιο «Αμάλθεια»

Στον Υπουργό Εξωτερικών το Βραβείο της ΚΣΝ για το Σχέδιο «Αμάλθεια»

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση για τη Μεσόγειο (ΚΣΜ), βράβευσε τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο, σε αναγνώριση της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, μέσω της υλοποίησης του Σχεδίου «Αμάλθεια».

Το βραβείο απονέμεται σε προσωπικότητες και οργανισμούς που με τη δράση τους συνεισφέρουν ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων της Συνέλευσης, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

Το βραβείο απονεμήθηκε χθες στην πόλη Μπράγκα της Πορτογαλίας, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΚΣΜ, Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μεσογειακών χωρών που συμμετέχουν στην ΚΣΜ, καθώς και άλλων διακεκριμένων προσκεκλημένων.

Λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του Υπουργού Εξωτερικών, το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λισαβώνα Ελπιδοφόρος Οικονόμου.

Σε χαιρετισμό που εκφώνησε εκ μέρους του κ. Κόμπου, ο κ. Οικονόμου μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Υπουργού Εξωτερικών και της Κυπριακής Κυβέρνησης για αυτή την αναγνώριση, τονίζοντας ότι ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια της Κυπριακής Κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι έχει ως έναν και μοναδικό στόχο την ουσιαστική συμβολή στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Ο κ. Οικονόμου μετέφερε τη διαβεβαίωση του Υπουργού Εξωτερικών ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά και με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να φέρει σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή, λειτουργώντας ως ασφαλής λιμένας στην περιοχή σε περιόδους κρίσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Προειδοποιεί η Tεχεράνη

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Προειδοποιεί η Tεχεράνη

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE