Το ιδιόρρυθμο τεστ που χρησιμοποιεί αφεντικό για να κρίνει τους υπαλλήλους του

Το ιδιόρρυθμο τεστ που χρησιμοποιεί αφεντικό για να κρίνει τους υπαλλήλους του

Η ανάρτηση στο Reddit προκάλεσε καταιγισμό αντιδράσεων με τους χρήστες να εκφράζουν ένα μείγμα δυσπιστίας για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα της συνέντευξης.

Οι συνεντεύξεις για δουλειά μπορεί συχνά να μοιάζουν με περιήγηση σε έναν λαβύρινθο ερωτήσεων και σεναρίων, όλα σχεδιασμένα για να αποκαλύψουν κάποια κρυφή πτυχή του χαρακτήρα σας. Από την τυπική ερώτηση «Πού βλέπετε τον εαυτό σας σε πέντε χρόνια;», οι υποψήφιοι έχουν συνηθίσει σε ένα ορισμένο επίπεδο απρόβλεπτου. Ωστόσο, μια πρόσφατη αποκάλυψη στο Reddit έριξε φως σε μια ίσως από τις πιο παράξενες τακτικές συνέντευξης: το «τεστ αλατιού και πιπεριού».

Σε μια ανάρτηση που έχει συγκεντρώσει έκτοτε την προσοχή σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ένας πρώην εργαζόμενος μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την ανορθόδοξη διαδικασία συνέντευξης του προηγούμενου εργοδότη του. Η συγκεκριμένη εταιρεία, γνωστή για τις αυστηρές ολοήμερες συνεδρίες συνέντευξης, περιελάμβανε και ένα τμήμα γεύματος, όπου οι υποψήφιοι αξιολογούνταν όχι μόνο για τα προσόντα και την εμπειρία τους, αλλά και για τις γευστικές τους συνήθειες.

Η ουσία αυτής της αντισυμβατικής μεθόδου αξιολόγησης; Το αν ο συνεντευξιαζόμενος έπιανε ή όχι το αλάτι, το πιπέρι ή οποιοδήποτε καρύκευμα πριν δοκιμάσει το φαγητό του. Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Reddit, το άτομο που πραγματοποιούσε τη συνέντευξη στήριζε ολόκληρη την απόφασή του σε αυτή τη φαινομενικά αθώα ενέργεια. Αν δεν δοκιμάσετε το πιάτο χωρίς να ρίξετε κάποιο καρύκευμα, οι πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε τη θέση θα μειωθούν σημαντικά.

Αν και η ακριβής λογική πίσω από το τεστ παραμένει καλυμμένη από μυστήριο, μια επικρατούσα θεωρία υποστηρίζει ότι χρησιμεύει ως μέτρο της προθυμίας ενός υποψηφίου να αγκαλιάσει νέες εμπειρίες χωρίς προκαταλήψεις.

Η ανάρτηση στο Reddit προκάλεσε καταιγισμό αντιδράσεων, με τους χρήστες να εκφράζουν ένα μείγμα δυσπιστίας και διασκέδασης για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του κριτηρίου της συνέντευξης.

Αυτή η αποκάλυψη προκαλεί προβληματισμό για το ευρύτερο τοπίο των συνεντεύξεων για δουλειά. Σε μια εποχή όπου οι εργοδότες αναζητούν όχι μόνο την τεχνική επάρκεια αλλά και την πολιτισμική καταλληλότητα και τις διαπροσωπικές δεξιότητες, η αναζήτηση καινοτόμων μεθόδων αξιολόγησης είναι συνεχής.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόφαση «Ανωτάτου»: «Όχι» στην παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε παιδιά που γεννήθηκαν από μεικτούς γάμους μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τούρκων υπηκόων

Απόφαση «Ανωτάτου»: «Όχι» στην παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε παιδιά που γεννήθηκαν από μεικτούς γάμους μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τούρκων υπηκόων

Με αναφορές σε σκεπτικό σημαντικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), όπως, μεταξύ άλλων, την Cyprus v. Turkey (2001) ECHR ημερομηνίας 20.5.2001 και την Loizidou v. Turkey ημερομηνίας 18.12.1996, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενεργώντας ως Εφετείο, επικύρωσε σήμερα την ορθότητα της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου να απορρίψει προσφυγή για μη παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε πρόσωπο που γεννήθηκε από μεικτό γάμο μεταξύ γονέα Τουρκοκύπριου και γονέα τουρκικής υπηκοότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE