ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν τη Δευτέρα - Η οπτική της απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν τη Δευτέρα - Η οπτική της απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ

Νέα συνάντηση θα έχει τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την κ. Ολγκίν και την περασμένη Τετάρτη και όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ήταν η πρώτη συνάντηση μετά και τα Συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «όπου η Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με την ΕΕ στείλαμε ένα σαφές, θετικό μήνυμα προς την Τουρκία για τη διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο Κυπριακό».

Η κ. Ολγκίν, σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για τις πολύ σημαντικές επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα, επαφές που χαιρετίζουμε, επαφές που θεωρούμε ότι συμβάλλουν στο να υπάρξει αυτή σφαιρική εικόνα που χρειάζεται για να μπορέσουν να εξεταστούν τα επόμενα βήματα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί».

Η ίδια η κ. Ολγκίν είχε αναφέρει ότι είναι ευθύνη των δύο ηγετών να ακούσουν την επιθυμία της κοινωνίας των πολιτών για πρόοδο.

Είπε επίσης ότι είχαν μια «πολύ εποικοδομητική συνάντηση» με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και ότι η εντύπωση που αποκόμισε η ίδια από τις συναντήσεις της με την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα, είναι ότι όλοι θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία προς τα εμπρός «και να συμβεί κάτι στο νησί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφία



Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top