Ουκρανικό πλήγμα σε δεξαμενή πετρελαίου στο κατεχόμενο από τους Ρώσους Λουχάνσκ

Ουκρανικό πλήγμα σε δεξαμενή πετρελαίου στο κατεχόμενο από τους Ρώσους Λουχάνσκ

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε πλήγμα αργά το βράδυ της Παρασκευής, από το οποίο ξέσπασε φωτιά σε δεξαμενή πετρελαίου στην κατεχόμενη από την Ρωσία ουκρανική επαρχία Λουχάνσκ.

Ο διορισμένος από την Μόσχα κυβερνήτης της περιοχής δήλωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν από την ουκρανική επίθεση.

Ουκρανοί μπλόγκερς και κανάλια στο Telegram ανέφεραν ότι βομβαρδίστηκε η δεξαμενή στην πόλη Ρόβενσκι και πολλοί ανήρτησαν φωτογραφίες που δείχνουν μια μεγάλη πυρκαγιά.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία έχει προχωρήσει σε σειρά επιθέσεων κατά εγκαταστάσεων επεξεργασίας ή αποθήκευσης πετρελαίου, πολλές από τις οποίες βρίσκονται δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία.  Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψη Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει, με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο, το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE