Ετοιμαστείτε για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ετοιμαστείτε για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά ενδέχεται να είναι αυξημένες, ενώ σταδιακή υποχώρησή της αναμένεται από αύριο.

Απόψε, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ωστόσο στα δυτικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, παρόλο που αρχικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές θα πνέουν μέτριοι και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ αρχικά σε περιοχές στο ανατολικό μισό ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο το απόγευμα στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού, θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως σε δυτικές περιοχές και στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά, λίγο ταραγμένη στα βόρεια και στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Την Τρίτη, προοδευτικά θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μετά το μεσημέρι μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι τη Δευτέρα, για να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει ωστόσο λίγο πιο κάτω από τις μέσες τιμές για την εποχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία

​Με τον πόλεμο να μαίνεται για έκτη μέρα και τις ΗΠΑ με το Ισραήλ να σφυροκοπούν αδιάκοπα στόχους σε Ιράν και Λίβανο, η Τεχεράνη απαντά με κτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οδηγώντας την περιοχή σε ολική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συντονίζει κινήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του στη Λευκωσία, εστιάζοντας στην προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση της κρίσης, στέλνοντας παράλληλα από την Κύπρο επιτακτικό μήνυμα για άμεση διπλωματική επίλυση. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE