Βγήκε από την ύφεση η βρετανική οικονομία

Βγήκε από την ύφεση η βρετανική οικονομία

Η βρετανική οικονομία εξήλθε της ύφεσης στην οποία είχε περιέλθει μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,6%, έναντι προγνώσεων για ρυθμό ανάπτυξης 0,4%.

Τον Μάρτιο η οικονομία έτρεξε με θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε πως τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι «η οικονομία γύρισε σελίδα» και ότι το σχέδιο της κυβέρνησής του αποδίδει.

Ο Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ έκανε λόγο για «ενθαρρυντικά» στοιχεία, αλλά η σκιώδης Υπουργός Οικονομικών των Εργατικών Ρέιτσελ Ριβς σχολίασε ότι δεν είναι ώρα για «γύρο του θριάμβου», καθώς το ΑΕΠ είναι 300 λίρες κατά κεφαλή χαμηλότερο από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Ρίσι Σούνακ.

Στα δύο τελευταία τρίμηνα του 2023 η βρετανική οικονομία είχε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,1% και 0,3% κατά σειρά. Η τεχνική ύφεση είχε αποδοθεί στην περιορισμένη δύναμη των καταναλωτών λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των φουσκωμένων λογαριασμών ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

Η υπεύθυνη μας δημοσιονομική πολιτική μας επιτρέπει να απορροφούμε κρίσεις όπως ο αφθώδης πυρετός και να παρέχουμε στους κτηνοτρόφους μας σημαντικά αυξημένες αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς κατά 150%–200% περίπου, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε εορταστική εκδήλωση της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου για τα 85χρονά της.

BEST OF TOTHEMAONLINE