ΔΙΕΘΝΗ

«Ακυρώστε την απογείωση» - Περιπέτεια με αεροσκάφος Boeing 777 στις Βερμούδες

«Ακυρώστε την απογείωση» - Περιπέτεια με αεροσκάφος Boeing 777 στις Βερμούδες

Μια απειλή για βόμβα λίγο πριν από την απογείωση ανάγκασε σχεδόν 200 επιβάτες της British Airways να απομακρυνθούν από τον διάδρομο προσγείωσης σε ένα αεροδρόμιο στο νησί των Βερμούδων στον Ατλαντικό την Κυριακή (5/5).

Σύμφωνα με την καταγραφή των επικοινωνιών μεταξύ των πιλότων και των ελεγκτών, το Boeing 777 είχε πάρει άδεια να απογειωθεί με προορισμό το Λονδίνο, όταν ήρθε ένα επείγον μήνυμα από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

«Speedbird 18B ακυρώστε την άδεια απογείωσης, ακυρώστε την άδεια απογείωσης», είπε ο ελεγκτής. «Λάβαμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με μια απειλή για βόμβα».

Σύμφωνα με το Business Insider, ο ελεγκτής είπε ότι το γραφείο υπηρεσίας του αεροδρομίου έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλεγε ότι υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 197 άτομα. Στη συνέχεια, είπαν στους πιλότους να παραμείνουν στον διάδρομο προσγείωσης, καθώς σκέφτονταν πώς να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Ο πιλότος ακούγεται να παραμένει ήρεμος καθώς ζητά «πλήρεις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», αλλά ζητά επανειλημμένα ενημέρωση για την εκκένωση. «Έχουν περάσει 40 λεπτά από τότε που μας δώσατε την απειλή για βόμβα. Θα έπρεπε πραγματικά να έχουμε πυροσβεστικά οχήματα γύρω από το αεροσκάφος» τόνισε.

Καθώς το αεροπλάνο περίμενε το αεροδρόμιο να φέρει σκάλες, ο πιλότος είπε: «Αν αργήσουν πολύ περισσότερο, θα χρησιμοποιήσουμε τις τσουλήθρες». Τελικά, οι σκάλες έφτασαν και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν. Βίντεο που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να στέκονται στον διάδρομο προσγείωσης.

Τελικά η πτήση πήρε το «πράσινο φως» για να απογειωθεί και η κανονική ροή της κυκλοφορίας αποκαταστάθηκε στο Causeway και στο Kindley Field Road μέχρι τις 11 το βράδυ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top