Αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η προβλήτα για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοία στη Γάζα.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η προβλήτα για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοία στη Γάζα.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η κατασκευή της πλωτής προβλήτας, ανέφεραν πηγές στο ΚΥΠΕ, σχετικά με τις εργασίες από τις ΗΠΑ για την πλωτή μονάδα για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοία στη Γάζα.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι προχωρά κανονικά η κατασκευή της πλωτής προβλήτας, και ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η πλωτή προβλήτα κατασκευάζεται από τους Αμερικάνους, με στόχο να υποβοηθούνται οι εκφορτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας από πλοία που καταφθάνουν στη Γάζα μέσω Κύπρου.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ, η προσωρινή προβλήτα στη Γάζα θα επιτρέπει την παράδοση μεγάλων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας από πλοία στην ακτή με φορτηγό, με οχήματα να κινούνται απευθείας από τα πλοία και κατά μήκος της προσωρινής προβλήτας σε σταθμό διαλογής στην ξηρά.

Σημειώνει ακόμη ότι, ο θαλάσσιος διάδρομος μεταξύ Κύπρου και Γάζας διευκολύνει τις παραδόσεις διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE