ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Το Πάσχα στην Κύπρο είναι συνυφασμένο με γλέντι και άφθονο ποτό και φαγητό.

Κάθε κοινότητα και δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν από ζωντανή μουσική και χορούς μέχρι παραδοσιακά παιχνίδια όπως αυγουλοδρομίες και σακουλοδρομίες αλλά και τον γνωστό ποδοσφαιρικό αγώνα παντρεμένοι – ελεύθεροι.

Το ThemaOnline παρουσιάζει μία λίστα με εκδηλώσεις σε όλο το νησί.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Δήμος Λευκωσίας: Γνωρίστε το Καϊμακλί και τις παραδόσεις του

Ο Δήμος Λευκωσίας έχοντας ως στόχο να κρατήσει ζωντανά τα έθιμα και την παράδοση, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά πασχαλινή εκδήλωση την Τρίτη του Πάσχα, στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

 

Δήμος Ιδαλίου

Παιχνίδια, παραδοσιακή μουσική και διαγωνισμό τσιαττιστών οργανώνει ο Δήμος Ιδαλίου τη Δευτέρα του Πάσχα, με την εκδήλωση να ξεκινάει στις 17:00 το απόγευμα.

Περισσότερα εδώ.

 

Δευτερά

Την Τρίτη του Πάσχα, η Δευτερά διοργανώνει στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας μια όμορφη εκδήλωση με παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους –σακουλοδρομίες, αυγουλοδρομίες, σχοινί, ζίζηρο, κάμηλο– και, φυσικά, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορό, τραγούδι και τσιατιστά.

Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με φαγητό και ποτό.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα.

 

Ακάκι

Διήμερο γλέντι στήνει η νεολαία του χωριού. Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, ώρα 16:00, στην πλατεία Ακακίου με παραδοσιακά παιχνίδια, χορούς, γλέντι, φαγητό και μεγάλες κληρώσεις.

Πληροφορίες εδώ.

 

Πεδουλάς

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και η Εκκλησιαστική Επιτροπή διοργανώνουν για το Πάσχα ένα πλούσιο πρόγραμμα με Ακολουθίες και εκδηλώσεις και μας καλούν να επισκεφθούμε το χωριό και να γιορτάσουμε το Πάσχα σε μια κατανυχτική ατμόσφαιρα, να διασκεδάσουμε, να παίξουμε, να φάμε λουκουμάδες και όχι μόνο!

Οι εκδηλώσεις αφορούν τόσο την περίοδο του Πάσχα όσο και τα σαββατοκύριακα του Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας και Νύχτας Μουσείων.

 

Λυθροδόντας

H Οργανωμένη Νεολαία Λυθροδόντα διοργανώνει ένα Πασχαλινό μοναδικό τριήμερο γεμάτο όμορφες στιγμές στο χωριό.

Από πρωταθλήματα πετόσφαιρας και επιτραπέζιας αντισφαίρισης μέχρι ζωντανή μουσική και φαγητό.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

 

Περιστερώνα

Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα το Κοινοτικό Συμβούλιο Περιστερώνας στήνει γλέντι στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού.

Λεπτομέρειες εδώ.

 

Καλοπαναγιώτης

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 5/05
• ΜΟΝΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΑΔΙΣΤΗ- 6.00 Μ.Μ.
Ζωντανή μουσική με τον Άντρον και την παρέα του
Περίπτερα (εδέσματα - παραδοσικά προιόντα και ποτά)
• ΓΡΑΣΙΔΙ CASALE 11.00 Π.Μ.
Παραδοσιακά παιχνίδια
• ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 5.00 Μ.Μ.
Τόμπολα

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 6/05
• ΜΟΝΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΑΔΙΣΤΗ- 3.30 Μ.Μ.
Παραδοσιακά παιχνίδια
Χορευτικό συγκρότημα "Τερψιχόρη"
Περίπτερα
Κέρασμα


ΛΑΡΝΑΚΑ

Δήμος Λάρνακας και Δήμος Λιβαδιών

Δευτέρα του Πάσχα 6 Μάϊου 2024

Καλλιτεχνική εκδήλωση Δευτέρα του Πάσχα και συναυλία με τον Στέλιο Διονυσίου

Πλατεία Αγίας Παρασκευής & Αγνοουμένων Λιβάδια

Δωρεάν μπύρα και ξηροί καρποί

Τρούλλοι

Από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα αρχίζουν οι εορτασμοί με ποδοσφαιρικούς αγώνες και θα συνεχίσουν με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πολύ φαγητό.

Περισσότερα εδώ.

 

Πύλα

Η Πύλα μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τη Δευτέρα του Πάσχα, σε μια ημέρα γεμάτη παράδοση και διασκέδαση. Θα προσφέρονται δωρεάν λουκουμάδες, ξηροί καρποί, σουσούκος και ποτό.

Δείτε εδώ.

 

Δήμος Λευκάρων

Τα Πάσχα πάμε στα Λεύκαρα! Δύο μέρες γεμάτης διασκέδαση, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το Σάββατο θα διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά παίζουν στις 16:00 και οι μεγάλοι στις 18:00. Το βράδυ, στην πλατεία της εκκλησίας, μετά την Ανάσταση θα προσφέρονται σουβλάκια.

Τη Δευτέρα, το Δημοτικό Σχολείο γεμίζει με χαρά και καλή διάθεση, με μουσική, χορό, παραδοσιακά παιχνίδια και ποτό. Μαζί με αυτά, ο Δήμος Λευκάρων κερνά σούβλες!

 

Κάτω Δρυς

Το Πάσχα στο χωριό είναι πάντα διαφορετικό, με τις παραδόσεις και τα έθιμα που διατηρεί η κάθε κοινότητα να το κάνουν ακόμη πιο μοναδικό.

Το χωριό Κάτω Δρυς στην επαρχία Λάρνακας ετοίμασε ήδη το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις του για τις μέρες του Πάσχα και μας δίνει μια πολύ καλή αφορμή για να ετοιμάσουμε μία μοναδική εξόρμηση στο χωριό.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το Μ. Σάββατο με το μάζεμα ξύλων για τη λαμπρατζιά, ενώ οι γυναίκες του χωριού θα επιδίδονται σε παραδοσιακό ψήσιμο φλαούνας και κουλουριών σε ξυλόφουρνο. Θα ακολουθήσουν το κρέμασμα του Ιούδα, κυνήγι πασχαλινών αβγών και άναμμα της λαμπρατζιάς.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα στηθούν παραδοσιακά παιχνίδια και άναμμα της λαμπρατζιάς.

Περισσότερα εδώ.


ΛΕΜΕΣΟΣ

Βουνί

Με κυνήγι χαμένου θησαυρού και τόμπολα θα γιορτάσουν τη Δευτέρα του Πάσχα στο Βουνί.

Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ.

 

Λόφου

Η Λόφου, το γραφικό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, μάς προσκαλεί σε 4 μέρες γεμάτες με όλα όσα θα ήθελες να ζήσεις σε ένα τέτοιο σκηνικό, τις συγκεκριμένες μέρες.

 

Πισσούρι

Το Πισσούρι στην επαρχία Λεμεσού μάς προσκαλεί για τρεις ημέρες γεμάτες μουσική και χορό αλλά και για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με αντίπαλες ομάδες από παντρεμένους και ελεύθερους!

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή του Πάσχα διασκεδάζουμε με μουσική από DJ, παραδοσιακά παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα "Νόστος Πισσουρίου" και ζωντανή μουσική από το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Νομάδες, σε ένα μεγάλο γλέντι.

Παρόμοιο σκηνικό θα στηθεί και τη Δευτέρα του Πάσχα, με μουσική από DJ, παραδοσιακό κυπριακό σχήμα και ζωντανό λαϊκό μουσικό σχήμα.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ παντρεμένων και ελεύθερων.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

 

Πελένδρι

Το ορεινό χωριό της Λεμεσού, τηρώντας και φέτος τα έθιμα του Πάσχα διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και μας καλεί στην πλατεία του χωριού για να αναβιώσουμε μαζί τα παραδοσιακά μας παιχνίδια.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου στις 15.00, παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού. Ετοιμάσου για σακκουλοδρομίες, αβγουλοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού, μαντήλι κ.ά.

 

Κοιλάνι

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί στον Μονογιενή θα κάνουν λαμπρατζιά και τον Ιούδα. Στις 15.00 θα έχει παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στην πλατεία.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 16.00 καλούμαστε όλοι στην πλατεία για να παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια. Αργότερα θα έχει τόμπολο στην πλατεία.

Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 15.00 πίνουμε καφέ κάτω από τον πλάτανο, χορεύουμε μαι ακούμε για τη διατροφή.

 

ΠΑΦΟΣ

Δήμος Γεροσκήπου

Πλούσιο και ποικίλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων που κατάρτισε ο Δήμος Γεροσκήπου για να γιορτάσει το Πάσχα μαζί με τους δημότες του, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πάσχα 2024 στη Γεροσκήπου», που θα ξεκινήσει στις 3 και θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, πασχαλινά παιχνίδια, αθλητικούς διαγωνισμούς, σε συνδυασμό πάντα με τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Τάλα

Πασχαλινές εκδηλώσεις οργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Τάλας το Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα με παραδοσιακά παιχνίδια, ταχυδακτυλουργό, χορούς και ζωντανή μουσική.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

 

Πέγεια - Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός Προορισμός – Μοναδικές Εμπειρίες - Κυπριακή πασχαλινή παράδοση, ήθη και έθιμα, στο Ακρωτήρι Αγίου Γεωργίου Πέγειας

Ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, Πάσχα, γεμάτο από μοναδικές εμπειρίες, ήθη και έθιμα της Κύπρου, ετοιμάζονται να γιορτάσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του προορισμού Cap St Georges Hotel & Resort, στο Ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας.

Το διεθνώς βραβευμένο θέρετρο, οργανώνει για την περίοδο του Πάσχα μια σειρά από εκδηλώσεις εμπνευσμένες από την κυπριακή πασχαλινή παράδοση. Όπως το ιδιαίτερο στόλισμα του Επιταφίου την Μ.Παρασκευή, το στήσιμο της Λαμπρατζιάς, που θα ανάψει το βράδυ της Ανάστασης και φέρνει στο σήμερα βαθιές μνήμες από το παρελθόν. Ή τα Πασχαλινά παιχνίδια που γίνονται την Δευτέρα του Πάσχα για όλους εκείνους που είναι ή θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά.


ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Δήμος Αγίας Νάπας

Ο Δήμος Αγίας Νάπας ετοίμασε και φέτος ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα για την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, το οποίο υπόσχεται να χαρίσει όμορφες και ανεπανάληπτες στιγμές στους χιλιάδες επισκέπτες του που αναμένεται να κατακλύσουν την Αγία Νάπα τις ημέρες του Πάσχα.

Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top