Οι κυριότερες αλλαγές στο Διάταγμα Απασχόλησης Φοιτητών από Τρίτες Χώρες

Οι κυριότερες αλλαγές στο Διάταγμα Απασχόλησης Φοιτητών από Τρίτες Χώρες

Τις κυριότερες αλλαγές που έχουν επέλθει στο αναθεωρημένο Διάταγμα για την Απασχόληση Αλλοδαπών Φοιτητών από Τρίτες Χώρες και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τη Μεγάλη Πέμπτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, στην οικονομική δραστηριότητα Εμπόριο - Επισκευές έχουν προστεθεί τα επαγγέλματα του πωλητή/πωλήτριας λιανικού εμπορίου (υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγείται έλεγχος της αγοράς εργασίας) και του αχθοφόρου φορτοεκφορτώσεων και στο λιανικό εμπόριο.

Στην οικονομική δραστηριότητα Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία προστέθηκαν τα Καταφύγια για Ξενοδοχεία Ζώων και παράλληλα έγινε προσθήκη του επαγγέλματος φροντιστής/στρια ζώων.

Η οικονομική δραστηριότητα του Επισιτιστικού Κλάδου συγχωνεύεται με τα Εστιατόρια/Κέντρα αναψυχής για σκοπούς ομοιομορφίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Διάταγμα επιτρέπεται η απασχόληση φοιτητών από τρίτες χώρες, οι οποίοι βρίσκονταν στη Δημοκρατία κατά την 1η Μαρτίου 2024 (αντί 31/10/22 που ίσχυε).

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ στο τηλ. 22-643000.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE