Λιανικό εμπόριο: Ετήσια μεταβολή +5,5% σε αξία και +5,2% σε όγκο εργασιών

Λιανικό εμπόριο: Ετήσια μεταβολή +5,5% σε αξία και +5,2% σε όγκο εργασιών

Ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Μάρτιο 2024 κατά 5,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ κατά τον ίδιο μήνα ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της τη Μεγάλη Πέμπτη.

Προστίθεται ότι για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024, ο Δείκτης Αξίας υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 5,4% και ο Δείκτης Όγκου αύξηση 4,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του Δείκτη Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023 καταγράφηκε στην κατηγορία τρόφιμα, ποτά και καπνός σε ειδικευμένα καταστήματα (13,2%), φαρμακευτικά και ορθοπεδικά είδη, καλλυντικά (11,8%) και επιμορφωτικά είδη και είδη ψυχαγωγίας (10,5%), ενώ αντίθετα τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασε το λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων (-13,4%).

Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του Δείκτη Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023 καταγράφηκε στην κατηγορία επιμορφωτικά είδη και είδη ψυχαγωγίας (10,5%), τρόφιμα, ποτά και καπνός σε ειδικευμένα καταστήματα (10,4%) και φαρμακευτικά και ορθοπεδικά είδη, καλλυντικά (9,7%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασε και σε αυτή την περίπτωση το λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων (-13,4%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.