Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός σε σιδηροδρομική υποδομή του Χαρκόβου - Σκοτώθηκε ένας 20χρονος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός σε σιδηροδρομική υποδομή του Χαρκόβου - Σκοτώθηκε ένας 20χρονος

Τουλάχιστον ένας άνθρωπός σκοτώθηκε και μια μη στρατιωτική υποδομή υπέστη ζημιές από ρωσική επίθεση με κατευθυνόμενες βόμβες που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σιδηρόδρομο του Χαρκόβου στην νοτιοανατολική Ουκρανία, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Δύο συνοικίες της πόλης βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω ανάρτησης του στο Telegram, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένας υπάλληλός της, ηλικίας 20 ετών, σκοτώθηκε.

«Αυτή είναι μια ακόμη στοχευμένη επίθεση του εχθρού σε μη στρατιωτική σιδηροδρομική υποδομή» ανακοίνωσε η εταιρεία σιδηροδρόμων Ukrzaliznytsia στο Telegram, αλλά δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στην υποδομή.

Διοικητικά κτίρια, κατοικίες πολιτών και ορισμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των επιθέσεων, πρόσθεσε ο Σινεχούμποφ.

Η Ρωσία στοχεύει σιδηροδρομικές γραμμές σε μια προσπάθεια να αποτρέψει απεγνωσμένα τις αποστολές αμερικανικών όπλων, δήλωσε μια πηγή της υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα θα εντείνει τις επιθέσεις της σε κέντρα επιμελητείας.

Το Χάρκοβο, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία, και η γύρω περιοχή έχουν γίνει εδώ και καιρό στόχος των ρωσικών επιθέσεων, οι οποίες όμως έχουν γίνει πιο εντατικές τους τελευταίους μήνες πλήττοντας μη στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες. "Ο επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, με στόχο το 2026 την σημαντική αύξηση στις συντάξεις, ειδικότερα ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους", επεσήμανε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

BEST OF TOTHEMAONLINE