Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ανδρέας Κακουρής βρίσκεται στη Γενεύη, όπου την Τρίτη θα παρουσιάσει, ως Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, την Έκθεση της Κύπρου για την Οικουμενική Περιοδική Ανασκόπηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Universal Periodic Review - UPR).

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Οικουμενική Περιοδική Ανασκόπηση αφορά σε έναν μηχανισμό του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΣΑΔ) και στο πλαίσιό του όλα τα κράτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υποβάλλουν ανά 4 ή 5 χρόνια εθνική έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Βάσει της υφιστάμενης πρακτικής, η έκθεση καταγράφει την πρόοδο υλοποίησης των συστάσεων που δέχθηκε το υπό αξιολόγηση κράτος κατά την προηγουμένη παρουσίαση της έκθεσης.

Κατά την παραμονή του στη Γενεύη, ο κ. Κακουρής θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την Αναπληρώτρια Ύπατη Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nada Al Nashif και την Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Mirjana Spoljaric Egger.

Ο κ. Κακουρής επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και μοιραία λάθη» - Βολές Αννίτας κατά Οδυσσέα και Δρουσιώτη

«Δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και μοιραία λάθη» - Βολές Αννίτας κατά Οδυσσέα και Δρουσιώτη

Την ανάγκη διασφάλισης της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας ως βασικής προϋπόθεσης για την πρόοδο της χώρας ανέδειξε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, κατά την παρουσίαση, τη Δευτέρα, των κατευθύνσεων, προτεραιοτήτων και στόχων του κόμματος για τα επόμενα χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE