Ιταλία – Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Μελόνι

Ιταλία – Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Μελόνι

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που παρουσίασε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, τα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι παραμένουν πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών με ποσοστό 27,6%. Η Μελόνι ανακοίνωσε χθες ότι θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός της σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με το 20,6% και το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 16,3%.

Η Φόρτσα Ιτάλια, που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έως τώρα “πείθει” το 8,3% του στατιστικού δείγματος και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι το 7,9%.

Την κεντρώα συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης στηρίζει το 4,4% των ερωτηθέντων και τη συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς-Οικολόγων το 4,3%.

Στην Ιταλία το ελάχιστο ποσοστό ψήφων που πρέπει να ξεπεράσουν τα κόμματα για να μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτές είναι 4%. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι της προεκλογικής εκστρατείας και λόγω του ότι υπάρχουν κόμματα όπως το μετριοπαθές Azione (Δράση), τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ποσοστό που επιτρέπει την είσοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE