Γενικός Ελεγκτής: Παρέλαβε την αίτηση για παύση του - Έδωσε οδηγίες για καταχώριση ένστασης

Γενικός Ελεγκτής: Παρέλαβε την αίτηση για παύση του - Έδωσε οδηγίες για καταχώριση ένστασης

Παρέλαβε την αίτηση για παύση του στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, είπε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι έχει δώσει οδηγίες για καταχώριση ένστασης.

«Η αίτηση μού επιδόθηκε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει δώσει οδηγίες στους δικηγόρους του για να καταχωρίσουν ένσταση.

«Παραμένω στη χθεσινή δήλωσή μου και δεν θα προβώ σε οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις. Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης καταχώρισε στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενεργώντας ως Συμβούλιο, αίτηση, δυνάμει προνοιών του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σε ανακοίνωσή της, η Νομική Υπηρεσία ανέφερε ότι η αίτηση καταχωρίσθηκε, ακολουθώντας τις σχετικές συνταγματικές πρόνοιες, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και για να αξιολογηθούν τα δεδομένα από το Συμβούλιο, ως το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει «εάν ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οποία θα έχει ως συνέπεια την απόλυσή του από τη θέση του».

Ο Γενικός Ελεγκτής, σε χθεσινή του γραπτή δήλωση είχε πει ότι «η υλοποίηση των αντιποίνων δρομολογήθηκε εδώ και μήνες και τώρα μπαίνει στην τελική της φάση», ενώ σημείωσε πως η διαδικασία που ξεκίνησε την Παρασκευή «θα φέρει την κάθαρση και θα δοθεί η ευκαιρία να διαφανεί αυτός, του οποίου η συμπεριφορά είναι ανάρμοστη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE