Βουλή: Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων

Βουλή: Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων

Η Ολομέλεια ενέκρινε το απόγευμα της Πέμπτης τροποποίηση του περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμου, ώστε να παρασχεθεί δικαίωμα στους αυτοτελώς εργαζομένους να λαμβάνουν επίδομα γονικής άδειας και παροχές σε περιπτώσεις επαγγελματικών βλαβών και να καθοριστούν οι συναφείς ασφαλιστικές δικλείδες για τη λήψη αυτών.

Οι Βουλευτές ενέκριναν επίσης τροποποίηση του περί Αδειών (Πατρότητας, Γονική, Φροντίδας, Ανωτέρας Βίας) και Ευέλικτων Ρυθμίσεων Εργασίας για την Ισορροπία μεταξύ Επαγγελματικής και Ιδιωτικής Ζωής Νόμου, ώστε να διασαφηνιστεί ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος γονικής άδειας ρυθμίζονται με βάση τις διατάξεις του περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμου, καθώς και να συμπληρωθούν οι προτεινόμενες, με το υπ’ αριθμόν 22, νομοσχέδιο ρυθμίσεις, με τις οποίες παρέχεται το δικαίωμα επιδόματος γονικής άδειας στους αυτοτελώς εργαζομένους.

Επίσης εγκρίθηκε τροποποίηση των περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Λογαριασμοί του Ταμείου) Κανονισμών, ώστε ο λογαριασμός βασικών συντάξεων και ο λογαριασμός συμπληρωματικών συντάξεων να πιστώνονται με ποσά που αναλογούν στα αυξημένα ποσοστά των ασφαλιστέων αποδοχών των μισθωτών, των αυτοτελώς εργαζομένων και των προαιρετικά ασφαλισμένων επί των οποίων έχουν καταβληθεί εισφορές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE