ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024: Ομαλά και χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η υποβολή - Πόσοι κατέρχονται στην κούρσα

Εκλογές 2024: Ομαλά και χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η υποβολή - Πόσοι κατέρχονται στην κούρσα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Έφορος Εκλογών, κ. Ελίκκος Ηλία, ανέφερε πως, «έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των έξι Κυπρίων Ευρωβουλευτών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα και για αυτό ευχαριστώ όλους/ες τους/τις υποψηφίους/ες και τα εκλογικά τους επιτελεία».

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλία, υποβλήθηκαν συνολικά 63 υποψηφιότητες. Οι 61 υποψήφιοι/ες διεκδικούν εκλογή μέσα από κομματικούς συνδυασμούς και οι άλλοι δύο ως ανεξάρτητοι μεμονωμένοι υποψήφιοι. Ανάμεσα στους υποψηφίους/ες περιλαμβάνονται και τρεις Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας. Τα 45 άτομα ή ποσοστό 71% είναι άνδρες, ενώ τα 18 άτομα ή ποσοστό 29% είναι γυναίκες.

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του περί Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νόμου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 21 του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου, από την εκπνοή του χρόνου υποβολής υποψηφιοτήτων, παρέχεται προθεσμία 24 ωρών, δηλαδή μέχρι τις 12:30 μ.μ. της Πέμπτης, 25 Απριλίου 2024, για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά οποιασδήποτε υποψηφιότητας, για τους λόγους που αναφέρονται στον Νόμο. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στο γραφείο μου, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση, το σύνολο των προσώπων που περιλαμβάνονται στη γνωστοποίηση, που έχει ήδη αναρτηθεί στον χώρο, θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο που θα έχουν ενώπιον τους οι πολίτες στις 9 Ιουνίου 2024. Στην περίπτωση που υποβληθούν ενστάσεις, αυτές θα εξεταστούν και θα αποφασιστούν τάχιστα, ώστε στη συνέχεια οι υποψηφιότητες να οριστικοποιηθούν», σημείωσε.

«Είμαστε ήδη σε συνεννόηση με το Κυβερνητικό Τυπογραφείο για ετοιμασία προσχεδίου του ψηφοδελτίου, το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο στους εκπροσώπους των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων για τυχόν σχόλια και, αφού αυτό οριστικοποιηθεί, θα δοθεί εντολή στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο για να ξεκινήσει η εκτύπωση του».

«Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους και υποψήφιες καλή επιτυχία και προσδοκώ στη συνεργασία τους, καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με στόχο την επιτυχή διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας, με υποδειγματικό και άψογο τρόπο, χωρίς προβλήματα», τόνισε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

Με την ευκαιρία, συνέχισε, «θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στη διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία Κύπρου, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για την προετοιμασία και την άψογη εκτέλεση της σημερινής διοργάνωσης, η οποία αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, την καλή δουλειά που γίνεται για την οργάνωση αυτών των εκλογών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους Εφόρους Εκλογής και το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών και των Επαρχιακών Διοικήσεων, που εργάζονται ακούραστα και με σθένος, πάρα πολλές ώρες, καθημερινά, για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες, κατά γενική ομολογία, είναι οι πιο δύσκολες που διεξήχθησαν ποτέ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ευχαριστώ επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τις Λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας Κύπρου για την καθοδήγηση και την παροχή νομικών συμβουλών. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών, για την αγαστή συνεργασία, όπως επίσης όλους εσάς, τους Λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που μας βοηθάτε να ενημερώνουμε καθημερινά τους πολίτες για τις επερχόμενες Εκλογές».

«Εύχομαι και καλώ τους ψηφοφόρους όπως εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται για να προσέλθουν στις κάλπες στις 9 Ιουνίου και να ψηφίσουν, τόσο τους εκπροσώπους της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία, όσο και για τα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητά μας και από την 1η Ιουλίου εισέρχεται στη νέα της φάση», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top