Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ υποσχέθηκε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ υποσχέθηκε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Ο Ρίσι Σουνάκ υποσχέθηκε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της Βρετανίας στο 2,5% του ΑΕΠ έως το 2030 – παρά τους επικριτές που εκφράζουν ανησυχίες για το πώς θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επιπλέον 75 δισεκατομμύρια λίρες σε αμυντικές δαπάνες για τα επόμενα έξι χρόνια. Προειδοποίησε ότι ο κόσμος είναι «πιο επικίνδυνος από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» και δεσμεύτηκε να θέσει την αμυντική βιομηχανία της Βρετανίας «σε πολεμική βάση».

Ο κ. Σουνάκ επανέλαβε την υπόσχεση που έδωσε ο Μπόρις Τζόνσον το 2022 να πετύχει τον στόχο του 2,5% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες αυτή τη δεκαετία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν βρίσκεται στο χείλος του πολέμου», αλλά προειδοποίησε για τις απειλές που αντιμετωπίζει ο κόσμος από «έναν άξονα αυταρχικών κρατών», συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

«Ο κίνδυνος που θέτουν δεν είναι καινούριος. Όμως αυτές οι χώρες ή οι “πληρεξούσιοί” τους προκαλούν περισσότερη αστάθεια, πιο γρήγορα, σε περισσότερα μέρη ταυτόχρονα» πρόσθεσε ο Σούνακ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΑΤΑ: Καθοριστική σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο - Αναλαμβάνει πρωτοβολία ο Νίκος Χριστοδουλίδης

ΑΤΑ: Καθοριστική σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο - Αναλαμβάνει πρωτοβολία ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στις συζητήσεις για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή αναμένεται να καθοριστούν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE