ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ υποσχέθηκε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ υποσχέθηκε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Ο Ρίσι Σουνάκ υποσχέθηκε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της Βρετανίας στο 2,5% του ΑΕΠ έως το 2030 – παρά τους επικριτές που εκφράζουν ανησυχίες για το πώς θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επιπλέον 75 δισεκατομμύρια λίρες σε αμυντικές δαπάνες για τα επόμενα έξι χρόνια. Προειδοποίησε ότι ο κόσμος είναι «πιο επικίνδυνος από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» και δεσμεύτηκε να θέσει την αμυντική βιομηχανία της Βρετανίας «σε πολεμική βάση».

Ο κ. Σουνάκ επανέλαβε την υπόσχεση που έδωσε ο Μπόρις Τζόνσον το 2022 να πετύχει τον στόχο του 2,5% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες αυτή τη δεκαετία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν βρίσκεται στο χείλος του πολέμου», αλλά προειδοποίησε για τις απειλές που αντιμετωπίζει ο κόσμος από «έναν άξονα αυταρχικών κρατών», συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

«Ο κίνδυνος που θέτουν δεν είναι καινούριος. Όμως αυτές οι χώρες ή οι “πληρεξούσιοί” τους προκαλούν περισσότερη αστάθεια, πιο γρήγορα, σε περισσότερα μέρη ταυτόχρονα» πρόσθεσε ο Σούνακ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top