ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Την υποψηφιότητα του Νίκου Τορναρίτη για τη Δημαρχία της Λευκωσίας, εξήγγειλε και επίσημα ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος: «Η Λευκωσία δεν είναι σκαλοπάτι για εξουσία, αλλά βήμα για προσφορά. Σε αυτή την κομβική στιγμή ο μητροπολιτικός μας Δήμος χρειάζεται άτομο ικανό, έμπειρο, αποτελεσματικό. Χρειάζεται τον Νίκο Τορναρίτη».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη. Είναι κομμάτι της ίδιας της ύπαρξης του».

Καταληκτικά η ανακοίνωση γράφει: Ξέρει κάθε της σοκάκι, «ξέρει τις προοπτικές και τη δυναμική της, ξέρει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν αλλά και τις λύσεις που θα την ανακουφίσουν. Ξέρει να κουμαντάρει. Με όραμα για μια πράσινη και ψηφιακή Μητρόπολη με διεθνές αποτύπωμα και δράση, με κορυφαίες προτεραιότητες όλα όσα θα βελτιώσουν πραγματικά και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Toevapitns σία μας ANT S SIGMA ικότητα レレ 7 NikosTopvapirns Nikos Topvapirns yIe! feee Amebegearen I me"

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, πλήθος και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, αίθουσα σύνταξης και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και πλήθος

Παρουσίασε το όραμα του «για μια Φωτεινή Πρωτεύουσα» 

Το όραμα του «για μια Φωτεινή Πρωτεύουσα με απόλυτο σεβασμό σε όσους την ζουν, την επισκέπτονται ή εργάζονται σε αυτήν, σε όσους διψούν για πολιτισμό, γνώση, διασκέδαση, σε όσους σπουδάζουν εδώ», κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας, σε εκδήλωση με την οποία άνοιξε επίσημα την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας του και κατά την οποία παρουσίασε τις «Δώδεκα Προτεραιότητες» για το δικό του Σχέδιο για την Λευκωσία της προόδου και της ανάπτυξης τη νέα πενταετία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Λευκωσίας, η οποία έγινε το Σάββατο στο εκλογικό του κέντρο, στη Λεωφόρο Μακαρίου στο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας, ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι αντιμετωπίζει την Δημαρχία Λευκωσίας ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της δημόσιας δράσης του και ως «χώρο προσφοράς και ευθύνης, κι όχι σκαλοπάτι εξουσίας» και κατέθεσε προτάσεις που διαμορφώθηκαν σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία τους τελευταίους μήνες για λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες που είναι η καθαρή πόλη, η πράσινη και βιώσιμη πόλη, η έξυπνη, η προσβάσιμη και ασφαλής πόλη,

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τη στήριξή τους εξέφρασαν με χαιρετισμό τους στην εκδήλωση, οι αρχηγοί των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τον Νίκο Τορναρίτη: η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Κάρογιαν, αναφερόμενοι στην επιλογή του ως υποψηφιότητα σύνθεσης και ευρείας αποδοχής. Επίσης, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο τέως ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, ο ανεξάρτητος Σοσιαλιστής βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς η ηγεσία του ΔΗΣΥ και στελέχη από άλλα κόμματα.

Σε χαιρετισμό, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου είπε ότι ο Νίκος Τορναρίτης «είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα» και «την ίδια ώρα κοσμοπολίτης αλλά και τόπακας» και «έχει βαθιά γνώση της χιλιάδων χρόνων ιστορίας της πρωτεύουσας και είναι άνθρωπος του πολιτισμού και της τέχνης».

Πρόσθεσε ότι ο Νίκος Τορναρίτης μπορεί να εφαρμόσει την παγκόσμια εμπειρία και τις καλές πρακτικές, όπως είπε, "στην τοπική διακυβέρνηση, να αξιοποιήσει τις διασυνδέσεις και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έκτισε με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους προς όφελος της Λευκωσίας, προς όφελος της Κύπρου μας».

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη ότι η Λευκωσία αποτελεί πολύ μεγάλο διακύβευμα σε αυτή τη νέα και σύγχρονη πορεία, καθώς «είναι ο μητροπολιτικός μας δήμος» και η «η πρωτεύουσα μας, η οποία το 2026 θα κρατάει τα ηνία της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ και θα πρέπει να είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους Ευρωπαίους ηγέτες», αλλά «είναι επίσης η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και «απαιτείται σκληρός και πολυεπίπεδος αγώνας, ο οποίος ξεπερνάει τα στενά όρια της Κύπρου και απλώνεται στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα».

«Και σε αυτή την κρίσιμη πολιτική και διπλωματική μάχη χρειαζόμαστε στα ηνία της μητροπολιτικής Λευκωσίας, τον πιο έμπειρο μας πολιτικό, και αυτός είναι ο Νίκος Τορναρίτης, μια ηγετική προσωπικότητα που μπορεί και ξέρει να κουμαντάρει, μια πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα που θεμελιώνει τη συνεργασία μας με το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ, που μπορεί να κτίζει μέσα από τη σύνθεση και τη συναίνεση», ανέφερε, και πρόσθεσε ότι ο Νίκος Τορναρίτης είναι «μια καθαρή υποψηφιότητα απέναντι στις συγκεκαλυμμένες επιλογές της αριστεράς, που παρουσιάζονται και συστήνονται παραπλανητικά υπό τον μανδύα της δήθεν ανεξάρτητης επιλογής, αλλά πιο εξαρτημένη δεν υπάρχει». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top