Ηρθησαν τα εμπόδια και ανοίγει το οδόφραγμα Δερύνειας

Ηρθησαν τα εμπόδια και ανοίγει το οδόφραγμα Δερύνειας

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας περιλαμβανόταν στην ανακοίνωση των πέντε σημείων των δύο ηγετών μετά την συνάντησή τους στις 28 Μαΐου και από τότε υπήρξε πρόβλημα μεταξύ του τουρκικού κατοχικού στρατού και των αρμόδιων πολιτικών αρχών, χωρίς να μπορέσει να επιτευχθεί πρόοδος επί του θέματος. Προστίθεται ότι η τ/κ πλευρά είχε προτείνει μια νέα διαδρομή, πρόταση που όμως δεν είδε ζεστά η ε/κ πλευρά.

Έχουν αρθεί τα εμπόδια για την διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας σύμφωνα με την “Κίπρις ποστασί” που επικαλείται ασφαλείς πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, το άνοιγμα του οδοφράγματος πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, καθώς όλα τα εμπόδια που υπήρχαν μεταξύ των στρατιωτικών και πολιτικών “αρχών” - όπως αναφέρεται – έχουν αρθεί. Η διαμόρφωση του δρόμου και του οδοφράγματος θα αρχίσει σύντομα και θα χρειαστεί μια περίοδος δύο μηνών μέχρι να ανοίξει για διελεύσεις, προστίθεται.

Εν τω μεταξύ, η τ/κ πλευρά φέρεται να έχει δυσκολίες στην εξεύρεση του προσωπικού που θα στελεχώσει το οδόφραγμα, “αστυνομικούς” και “τελωνειακούς”, όμως οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην “Κίπρις ποστασί” ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με πρωτοβουλίες της “κυβέρνησης”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE