ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας για το λιμάνι και τη μαρίνα: Στέλνει τελεσίγραφο στην Kition - Δεν δέχεται άλλη παράταση

Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας για το λιμάνι και τη μαρίνα: Στέλνει τελεσίγραφο στην Kition - Δεν δέχεται άλλη παράταση

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Kition Ocean Holdings έστειλε η Επιτροπή Ανάπτυξης της Λάρνακας η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφειάδη για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη των έργων στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας Ανδρέας Βύρας κάλεσε την εταιρεία να υλοποιήσει την υπόσχεσή της και τη δέσμευσή της ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για κατάθεση της εγγυητικής μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, όλα τα έργα τα οποία περιλαμβάνονται στη συμφωνία πρέπει να υλοποιηθούν και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Λάρνακα δεν αποδέχεται άλλη παράταση πέραν από τον Ιούνιο.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία δεν έχει καταθέσει την εγγυητική επιστολή ως όφειλε. Αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν κατατεθεί η εγγυητική, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. «Στο υπουργείο έχουμε αποφασίσει ότι αν η εγγυητική επιστολή δεν κατατεθεί τότε θα ζητηθεί η γνωμάτευση από την νομική υπηρεσία».

Ο Κ. Βαφειάδης ανέφερε ότι το θέμα είναι νομικό κατά πόσο το κράτος δικαιούται να παραμένει σε μία σύμβαση η οποία δεν έχει ανανεωθεί με εγγυητική, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την εταιρεία.

Όσον αφορά στα αιτήματα της εταιρείας, αυτά δεν έχουν εξεταστεί. Πρέπει να επανέλθει η σύμβαση στην κανονικότητα και μόλις γίνει αυτό, τότε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου μεταφορών, θα καλέσει τους εμπλεκόμενους φορείς για αξιολόγηση των αιτημάτων της ανάδοχης εταιρείας.

«Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Αν το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται με οποιαδήποτε διαφορετική ρύθμιση του συμβολαίου, τότε εμείς το βλέπουμε θετικά. Αλλά όπως ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός.

Απαράδεκτες αξιώσεις από την ανάδοχο εταιρεία

Σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών, η εταιρεία ζήτησε όπως αναγερθούν πολυκατοικίες σε γη η οποία απαλλοτριώθηκε για να γίνει χώρος στάθμευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top