ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΒ: Θα ενημερώσει τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ για μεταναστευτικό

ΠτΒ: Θα ενημερώσει τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ για μεταναστευτικό

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου μεταβαίνει το Σάββατο στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21 και 23 Απριλίου 2024, όπου θα ενημερώσει τους ομολόγους της για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς την Κύπρο.

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι τη Διάσκεψη των Προέδρων θα απασχολήσουν το θέμα της «Στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ απέναντι στις νέες προκλήσεις για τις φιλελεύθερες δημοκρατίες στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της τεχνητής νοημοσύνης, σε σχέση με την εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας: η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» και το θέμα της «Ενδυνάμωσης της ΕΕ υπό την οικονομική και κοινωνική σκοπιά: οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ και η ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης στο πλαίσιο της προοπτικής διεύρυνσης, των κοινωνικών δικαιωμάτων και των περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων».

Η Διάσκεψη θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με την υιοθέτηση Συμπερασμάτων.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, η Πρόεδρος της Βουλής θα ενημερώσει τους ομολόγους της για τις αυξημένες ροές Σύρων από τον Λίβανο προς την Κύπρο. Επιπροσθέτως, κατόπιν πρωτοβουλίας της Προέδρου της Βουλής, θα πραγματοποιηθεί για το ίδιο θέμα, στο περιθώριο της Διάσκεψης, κοινή συνάντηση των Προέδρων/Αντιπροέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Νότου (Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Μάλτας) με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την οποία η Πρόεδρος της Βουλής θα ανταλλάξει απόψεις για την πιθανότητα ανάληψης κοινών δράσεων επί του θέματος.

Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, η κα Δημητρίου θα συμμετάσχει σε Συνάντηση των Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών μελών της ΕΕ, με κύριο θέμα συζήτησης την γυναικεία ηγεσία.

Τέλος, η κ. Δημητρίου θα έχει, επίσης, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Δανίας κ. Søren Gade Jensen και τον Πρόεδρο της Τσεχικής Γερουσίας κ. Miloš Vystrčil.

Η Πρόεδρος της Βουλής θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 24 Απριλίου 2024.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top