Ιταλία: Η σιδεροδέσμια Ιλάρια Σάλις… υποψήφια για τις ευρωεκλογές

Ιταλία: Η σιδεροδέσμια Ιλάρια Σάλις… υποψήφια για τις ευρωεκλογές

Μετά από ένα πολλές φημολογείες, επιβεβαιώνεται η υποψηφιότητα της Ιλάρια Σάλις στις ευρωεκλογές, της 39χρονης δασκάλας που κρατείται στην Ουγγαρία με την κατηγορία της επίθεσης εις βαρων ακροδεξιών στοιχείων και που εμφανίστηκε σιδεροδέσμια σε Ουγγρικό δικαστήριο.

Η επιβεβαίωση έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης 18/04, και η Ιλάρια Σάλις θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη Συμμαχία των Πρασίνων και της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, η κίνηση φαίνεται πως θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση αλλά και την απελευθέρωση της ίδιας, βάσει Ευρωπαϊκού νόμου του 2004. Προκύπτουν απορίες από την Ουγγαρία, ενώ φαίνεται πως θα μπορέσει να παραστεί στις δικές χωρίς κράτηση στις φυλακές.

Όταν είχε κυκλοφορήσει το εν λόγω σενάριο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σχολιάσει πως “η υποψηφιότητα δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με το έργο που επιτελεί η κυβέρνηση” και επίσης υπογράμμισε πως “η πολιτικοποίηση του θέματος δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει από μόνη της”.

 ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε απόψε τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου να ωριμάσουν έργα ώστε να εγκριθούν από την Κυβέρνηση το 2027 όταν και θα διατεθεί ποσό 3,5 δις ευρώ για υλοποίηση τους.