Χρύσης Παντελίδης: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την εισβολή, η μετανάστευση»

Χρύσης Παντελίδης: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την εισβολή, η μετανάστευση»

Οι μεταναστευτικές ροές είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος μετά την τουρκική εισβολή, δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης, προσθέτοντας ότι αυτό είναι διότι η μικρή Κύπρος καλείται να στεγάζει και να σιτίζει μεγάλο αριθμό ατόμων, δυσανάλογο του ντόπιου πληθυσμού.

Σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με την πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών, είπε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν ο αριθμός τους φθάσει στο 1,5% ηχεί συναγερμός, ενώ στην Κύπρο το ποσοστό είναι στο 5% ενώ αγγίζει και το 7%.

Συνεχάρη την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη που πέτυχε να καταστήσει την Κύπρο πρώτη σε κατ'αναλογία πληθυσμού χώρα στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τις επιστροφές και αναφέρθηκε στα μέτρα που λήφθηκαν τους τελευταίους 13 μήνες ενώ μίλησε για τον ρόλο της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια, συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.