Ουκρανικό πλήγμα σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην προσαρτημένη Κριμαία

Ουκρανικό πλήγμα σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην προσαρτημένη Κριμαία

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως έπληξε χθες, Τετάρτη, με επιτυχία ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τζανκόι της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

«Επιτυχημένη επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τζανκόι» επέτρεψε «να καταστραφούν ή να υποστούν σοβαρές ζημιές» εκτοξευτήρες του συστήματος S-400, εξοπλισμοί ραντάρ και ένα κέντρο ελέγχου αντιαεροπορικής άμυνας, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR).

Μέχρι στιγμής η Μόσχα δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο, όμως Ρώσοι μπλόγκερ στρατιωτικών θεμάτων και ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει χθες ένα ουκρανικό πλήγμα στη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς Τετάρτη στη ρωσική στρατιωτική βάση του Τζανκόι στην προσαρτημένη Κριμαία.

Σε βίντεο, στα οποία πιστεύεται ότι εικονίζεται η επίθεση και τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται εντυπωσιακές εκρήξεις μέσα στη νύχτα.

Σύμφωνα με το λογαριασμό Telegram Rybar, που πρόσκειται στο ρωσικό στρατό και τον οποίο παρακολουθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, 12 τακτικοί πύραυλοι ATACMS, που παραδόθηκαν στο Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να έπληξαν αυτό το στόχο, προκαλώντας ζημιές σε εξοπλισμούς και ένα κτίριο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE