ΥΠΟΙΚ: «Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων»

ΥΠΟΙΚ: «Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων»

Ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, χαιρέτισε τη χθεσινή δημοσιοποίηση του Fiscal Monitor του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο εκτιμά ότι ο δείκτης του δημοσίου χρέους της Κύπρου θα υποχωρήσει στο όριο της Συνθήκης του Μάαστριχτ (60%) ένα χρόνο νωρίτερα, σε σύγκριση με το Fiscal Monitor του περασμένου Οκτωβρίου, κάνοντας λόγο για μια πολύ θετική εξέλιξη.

Η εκτίμηση του ΔΝΤ, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο ΥΠΟΙΚ, «επαναβεβαιώνει την πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας, και μάλιστα λέει ότι η Κύπρος θα μειώνει ακόμη πιο νωρίς το δημόσιο χρέος».

«Αυτό είναι πολύ θετική εξέλιξη σε μια περίοδο με όλες αυτές τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τις οποίες βεβαίως το ΥΠΟΙΚ παρακολουθεί στενά, και όλοι ελπίζουμε να μην υπάρξουν παραπέρα επιπλοκές», κατέληξε ο κ Κεραυνός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE