ΔΙΕΘΝΗ

Μόνο αυτά τα αυτοκίνητα άντεξαν τις πλημμύρες στο Ντουμπάι - Γιατί δεν παθαίνουν τίποτα; - Φωτογραφίες και βίντεο

Μόνο αυτά τα αυτοκίνητα άντεξαν τις πλημμύρες στο Ντουμπάι - Γιατί δεν παθαίνουν τίποτα; - Φωτογραφίες και βίντεο

Η κλιματική αλλαγή χτύπησε και το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. Εκεί έπεσαν χθες, μέσα σε λίγες ώρες 120 mm βροχής- ποσότητα που συνήθως πέφτει σε έναν χρόνο.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν έμοιαζαν με σκηνές βγαλμένες από την Αποκάλυψη, ή από κάποια χολιγουντιανή ταινία.

Ο ουρανός έγινε κατάμαυρος από τα σύννεφα. Κεραυνοί έπεφταν κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Εκατοντάδες Lamborghini, Ferrari, Maserati, κ.α. έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Και όμως κάποια αυτοκίνητα άντεξαν και μάλιστα κινήθηκαν μέσα στις λίμνες των αυτοκινητοδρόμων.

Αυτά είναι τα Tesla και γενικότερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

 

Οι Αντοχές των Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στο Νερό: Γιατί Δεν Παθαίνουν Τίποτα

Στον κόσμο της αυτοκίνησης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην ενεργειακή απόδοση αλλά και στην αντοχή τους σε δύσκολες συνθήκες, όπως η διέλευση μέσω νερού. Πολλοί ιδιοκτήτες και πιθανοί αγοραστές αναρωτιούνται: Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν υποφέρουν από την επαφή με το νερό;

1. Σχεδίαση και Στεγανοποίηση

Καταρχάς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδιάζονται με έμφαση στη στεγανοποίηση των κρίσιμων εξαρτημάτων. Οι μπαταρίες, οι ηλεκτρονικοί ελεγκτές και οι ηλεκτροκινητήρες είναι καλά προστατευμένοι από αδιάβροχες θήκες. Αυτές οι θήκες δεν μόνο αποτρέπουν την είσοδο νερού αλλά και προστατεύουν από υγρασία, λάσπη και άλλα στοιχεία που μπορεί να είναι επιβλαβή για τα ηλεκτρικά συστήματα.

 

 

2. Απουσία Εκκινητήρα και Συμβατικού Κινητήρα

Σε αντίθεση με τα συμβατικά αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά δεν διαθέτουν εκκινητήρα ή κινητήρα εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιεί αέριο ή άλλα υγρά καύσιμα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο σε περίπτωση επαφής με νερό. Η απουσία τέτοιων εξαρτημάτων μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο βλάβης όταν ένα ηλεκτρικό όχημα περνά από βαθιές λακκούβες ή ρέματα.

3. Ηλεκτρικά Συστήματα και Ασφάλεια

Η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων περιλαμβάνει προηγμένους μηχανισμούς ασφαλείας για την προστασία των ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Οι σχεδιαστές κατασκευάζουν τα συστήματα με τρόπο που να εξασφαλίζουν ότι η ηλεκτρική ενέργεια διακόπτεται αυτόματα σε περίπτωση διαρροής ή βλάβης, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος.

4. Δοκιμές

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπόκεινται σε εξαντλητικά τεστ πριν φτάσουν στον καταναλωτή. Οι δοκιμές αυτές περιλαμβάνουν την διέλευση μέσω νερού σε διάφορα επίπεδα βάθους για να επιβεβαιωθεί η αντοχή τους σε τέτοιες συνθήκες. Οι επιτυχημένες δοκιμές αυτές είναι απόδειξη της ικανότητάς τους να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την επαφή με νερό.

Η ικανότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να διασχίζουν νερά χωρίς βλάβες δεν είναι τυχαία αλλά αποτέλεσμα ενός προσεκτικά σχεδιασμένου συνόλου συστημάτων και προστασιών. Αυτή η ικανότητα τα καθιστά όχι μόνο πρακτικά στην καθημερινή χρήση αλλά και αξιόπιστα σε συνθήκες που θα ήταν δύσκολες για πολλά συμβατικά οχήματα

Πηγή: newsauto.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top