ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

Αναμένουμε τις επόμενες μέρες να δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόσαμε σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης με το Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο του Επαρχιακού Οργανισμού Λευκωσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για αναχαίτιση των μαζικών αφίξεων μεταναστών και τη συνεργασία με τον Λίβανο για αποτροπή του απόπλους σκαφών με προορισμό την Κύπρο, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως μετά την επίσκεψη κυπριακής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Λίβανο, δόθηκαν δεσμεύσεις ότι οι Αρχές της χώρας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τον απόπλου σκαφών. «Επίκειται και επίσκεψη αρμόδιου Επιτρόπου, όπως και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. στον Λίβανο). Από εκεί και πέρα, εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία, έχουμε πάρει κάποια άλλα μέτρα για αποτροπή των ροών, όπως αυτό που ανακοινώσαμε το Σάββατο και αφορά την αναστολή της εξέτασης των νέων αιτήσεων, το οποίο έτυχε και έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των ενεργειών μας», υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την επιχείρηση που διενεργεί η Λιμενική Αστυνομία από χθες, ο κ. Υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει, λέγοντας ότι πρόκειται για επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Κληθείς να πει εάν αυτό που εφαρμόστηκε χθες είναι το σχέδιο β’, ο κ. Υπουργός απάντησε αρνητικά και είπε ότι το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί.

Τέλος, σε ερώτηση εάν υπάρχει πρόθεση για αναθεώρηση των μέτρων, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι όλα τα μέτρα αναθεωρούνται σύμφωνα με την αποτελεσματικότητά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top