Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ διοικητής της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ διοικητής της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Μία σημαντική επιτυχία κατά της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός τονίζοντας ότι σκότωσε διοικητή της.

Όπως ανακοινώθηκε, διοικητής παράκτιων επιχειρήσεων σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή.

Υπογράμμισε ειδικότερα ότι ένα από τα αεροσκάφη του Ισραήλ εξουδετέρωσε τον Ισμαήλ Γιουσάφ Μπαζ στην περιοχή Άιν Εμπέλ του Λιβάνου.

Ο διοικητής είχε υπηρετήσει ως ανώτερο στέλεχος σε διάφορες θέσεις στη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ.

Είχε επίσης σχεδιάσει εκτοξεύσεις πυραύλων και αντιαρματικών πυραύλων προς το Ισραήλ από την παράκτια περιοχή του Λιβάνου, ανέφερε ο IDF.

Για τρίτη φορά συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ - Σύντομα θα υπάρξει απάντηση στο Ιράν, λένε αξιωματούχοι

Στο μεταξύ, σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις επιδίδονται και πάλι σήμερα οι Ισραηλινοί προκειμένου να καταρτίσουν έναν χάρτη αντιποίνων σε βάρος του Ιράν.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων στο Reuters, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα.

Είναι η τρίτη φορά που συγκαλείται το συμβούλιο προκειμένου να βγει μία ανακοίνωση για τις επόμενες κινήσεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, τον οποίο επικαλείται το βρετανικό δίκτυο Skynews, θα υπάρξει στρατιωτική απάντηση σύντομα.

Πάντως, το Ισραήλ έχει ήδη απευθύνει έκκληση στη Δύση ώστε να χαρακτηριστούν οι Φρουροί της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση και για να επιβληθούν κυρώσεις.

Την ίδια στιγμή, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ηνωμένα Έθνη έχουν απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE