«Δεν φέρνουμε αρνιά από τα κατεχόμενα» - Πού θα κινηθούν φέτος τα επίπεδα κατανάλωσης; - Βίντεο

«Δεν φέρνουμε αρνιά από τα κατεχόμενα» - Πού θα κινηθούν φέτος τα επίπεδα κατανάλωσης; - Βίντεο

Για τις τιμές των κρεάτων εν όψει Πάσχα μίλησε στο Sigma στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης.

Όσο αφορά την επάρκεια αρνιών, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν. Στην Ελλάδα  που συμπληρώνουμε 20% των αρνιών, ειδικά το Πάσχα, δεν υπάρχει μικρό αρνί. Επειδή προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, τα τράβηξαν όλα και οι τιμές ήταν Ιταλία, Ισπανία με αποτέλεσμα, παρά την ακρίβεια, να μην υπάρχει ένα αρνάκι μικρό».

«Στην Κύπρο αυτά που έχουμε είναι 20 κιλά. Είναι πολύ λίγα τα αρνιά τα μικρά. Τα μικρά είναι 15- 16 κιλά γιατί άργησε να έρθει και το Πάσχα», συμπλήρωσε.

Επίπεδα κατανάλωσης

«Η κατανάλωση φέτος θα είναι πιο κάτω. Όσο αφορά τον τζίρο, επειδή η τιμή είναι υψηλή, θα είναι τα ίδια τα λεφτά της είσπραξης», εξήγησε ο κύριος Λειβαδιώτης.

Ερωτηθείς αν φέρνουν πολλοί αρνάκια από τα κατεχόμενα, ο κύριος Λειβαδιώτης διέψευσε.

Όπως εξήγησε, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

«Έρχονταν όλοι οι Τουρκοκύπριοι και περίμεναν γραμμή σε όλα τα κρεοπωλεία και αγόραζαν τα μπούτια του αρνιού 2-3 ο καθένας, στα κατεχόμενα στοιχίζει από 16 μέχρι 24 ευρώ το αρνί»

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE