Συνάντηση Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με την Υπ.Εξωτερικών της Ανδόρρας - Οσα συζήτησαν

Συνάντηση Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με την Υπ.Εξωτερικών της Ανδόρρας - Οσα συζήτησαν

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε συνάντηση, σήμερα, με την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας κα Imma Tor Faus, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Ανδόρρας, υπό το φως της πρόσφατης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ανδόρρας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν τρόποι για ενίσχυση της θετικής αντίληψης των πολιτών της Ανδόρρας αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από τη Συμφωνία και από την εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Ανδόρρας.

Η κα Ραουνά ενημέρωσε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας για τις προετοιμασίες, καθώς και για τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό, ενόψει ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο.

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα ευχαρίστησε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας για τη διαχρονικά υποστηρικτική της στάση σε θέματα που άπτονται του Κυπριακού στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κα Ραουνά ενημέρωσε. επίσης, για την κατακόρυφη αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς της Κύπρο διά θαλάσσης, και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση του ζητήματος σε συνεργασία με την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE