ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα - Τι προκύπτει για τους αστυνομικούς

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα - Τι προκύπτει για τους αστυνομικούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων για την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της μπροστά στο φυλάκιο.

Αντίστοιχα με γρήγορους ρυθμούς προχωρά και η ποινική διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέθεσε την προκαταρκτική έρευνα στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και οι Αρχές θα ερευνήσουν το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής, αλλά και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών που βρίσκονταν τη μοιραία νύχτα στο Τμήμα.

Τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα

Από την προκαταρκτική έρευνα προκύπτουν σε αρχικό στάδιο ενδείξεις και για το αδίκημα της παράλειψης που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στους Αγίους Αναργύρους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, διαφαίνονται οι πρώτες ενδείξεις για παραλείψεις και ολιγωρίες από την αξιωματικό υπηρεσίας και από τον υπό απόταξη σκοπό.

Για την επόπτρια, την οδηγό της αξιωματικού αλλά και τον τηλεφωνητή του κέντρου Άμεσης Δράσης μέχρι στιγμής φαίνεται να προκύπτει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται στις κατηγορίες να προστεθεί το αδίκημα της παράλειψης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, που απομακρύνθηκε από τη θέση του, φαίνεται να μην έχει άμεση ευθύνη καθώς ενημερώθηκε για το περιστατικό αμέσως μετά τη δολοφονία της κοπέλας.

Τα στελέχη διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πήραν κατάθεση από τον φίλο της Κυριακής, που ήταν μαζί της όταν έγινε το δολοφονικό χτύπημα έξω από το Τμήμα και από τα όσα είπε, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις απραξίας από τον σκοπό.

Όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά, έμεινε αδρανής και δεν βγήκε καν από το φυλάκιο, παρά μόνο όταν η Κυριακή έπεσε νεκρή μπροστά του.

Πρόκειται για τον 48χρονο αστυνομικό, με ποινικό παρελθόν, που ενδεχομένως εντός των επομένων ημερών ο Άρειος Πάγος να διατάξει την απόταξή του από το Αστυνομικό Σώμα.

Η κατάθεση του σκοπού του ΑΤ

Ο σκοπός στην κατάθεσή του ανέφερε ότι«έβλεπε» την γυναικοκτονία, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει.

«Περί την 22:10 ώρα της 01/04/24 προσήλθαν στην Υπηρεσία μου, ένας άνδρας και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, η οποία μου ανέφερε ότι φοβάται κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος, προκειμένου να επιληφθεί. Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκαν και οι δύο, με χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν πεζοί προς πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ που είναι κοντά στην Υπηρεσία μου. Μετά από λίγο, άκουσα τον άνδρα που συνόδευε την γυναίκα να λέει: «Την σπρώχνει».

Αμέσως βγήκα από την σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά, πλησιάζοντας προς την σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από την γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το σώμα της.

Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα, καθώς και τον εαυτό μου», ανέφερε ο 48χρονος φρουρός.

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός καταλήγει λέγοντας ότι συνάδελφοι που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας, κατέβηκαν επίσης, ενώ μετά από λίγο προσήλθε σταθμός του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών όπου διαπίστωσαν τον θάνατο της γυναίκας ενώ μετέφεραν τον δράστη στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top