Πάει Λίβανο ο ΠτΔ: Θέμα συζήτησης οι αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών

Πάει Λίβανο ο ΠτΔ: Θέμα συζήτησης οι αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί αύριο, 8 Απριλίου, στον Λίβανο, όπου θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Κυβέρνησης της χώρας, με θέμα συζήτησης τις αυξημένες ροές δια θαλάσσης, παράτυπων μεταναστών, κυρίως Σύρων, από τον Λίβανο προς την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει το πρωί της 8ης Απριλίου, για τη Βηρυτό, όπου κατά την άφιξη του θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου κ. Νατζίμπ Μικάτι.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, όπου θα γίνει επίσημη τελετή υποδοχής και θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό Μικάτι. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου, κ. Ναμπίχ Μπερί.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Βηρυτό, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής της ΚΥΠ και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ο Επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE